Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Soap opera !

Κάθε φορά όταν βλέπω μια σαπουνόπερα στην τηλεόραση φαντάζομαι τον εαυτό μου στη θέση της πρωταγωνίστριας θέλοντας να δραπετεύσω από τη μίζερη ζωή μου. Φαντάζομαι τον εαυτό μου ως  πάμπλουτη  και πανέμορφη κληρονόμο που τρέχουν όλοι οι άντρες πίσω της και εκείνη απαξιεί να ασχοληθεί..

- Σας παρακαλώ θέλω να μείνω μόνη μου τον καιρό αυτό. Δεν ψάχνω σχέση. Είμαι μόνο 21 χρονών εξάλλου, και μόλις επέστρεψα από την Γενεύη όπου σπούδασα business administration και marketing. Η θέση της γενικής διευθύντριας με περιμένει και ο μπαμπάς πλέον πρέπει να ξεκουραστεί. Πρέπει να κάνουμε την Colbico πρώτη στον κόσμο, να γίνουμε ένας κολοσσός, και να συντρίψουμε τον ανταγωνισμό.

Πάντα ήθελα να πλανάται ένα πέπλο μυστήριο γύρω από το πρόσωπο μου διανθίζοντας με ψεύτικες ιστορίες για την  δήθεν καταγωγή μου και την υποτιθέμενη μεγάλη οικονομική άνεση της οικογένειας μου  που όμως έχασε την περιουσία της μετά από μία ατυχία στο Χρηματιστήριο.

- Η καταγωγή μου είναι από τις πλουσιότερες και «μεγαλύτερες» οικογένειες της Αθήνας   ( ναι η μητέρα μου είναι έντεκα αδέρφια) . Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα είχαμε μία «ατυχία» με τις επενδύσεις που κάναμε ( το ψιλικατζίδικο  δεν πάει καλά).

 Δεν ήμουν ποτέ ρατσίστρια προς τους οικονομικά ασθενέστερους συμμαθητές μου, ίσα ίσα το αντίθετο. Πάντα όμως ήθελα να είμαι η πλούσια  πανέμορφη κόρη που είναι και λίγο δυστυχισμένη, ενώ πάντα «θαύμαζα» τους πλούσιους γνωστούς μου (γιατί οι φίλοι μου ήταν μπατίρια) και επεδίωκα την παρέα τους.

Η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν πάντα στις ακριβές περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων. Μέσα από τις μικρές χαραμάδες των ψηλών φρακτών προσπαθούσα να κρυφοκοιτάξω την πλούσια ζωή που τόσο ζήλευα. Ακόμη θυμάμαι την τραυματική εμπειρία που ενώ κοιτούσα μια καλλονή να κάνει ηλιοθεραπεία στην πισίνα της πανάκριβης βίλας μου επιτέθηκε ο σκύλος τους που πέρασε από την μισάνοιχτη καγκελόπορτα και μένα να τρέχω σαν την τρελή στους δρόμους της Φιλοθέης.

Όταν γνώρισα τον Σπύρο, κάτοικο Βουλιαγμένης, θέλοντας να τον εντυπωσιάσω του είπα ότι μένω στο Ψυχικό. Ο Σπυράκος, ένα πολύ ευγενικό παιδί, μετά το ρομαντικό μας γεύμα, θέλησε να με πάει στο σπίτι

 - Πες μου που ακριβώς μένεις για να σε πάω.
- Όχι όχι μη σε βάζω σε κόπο θα πάρω ταξί.
- Μα δεν μου κάνει καθόλου κόπο, εξάλλου μένουν εκεί οι γονείς μου, οπότε με την ευκαιρία θα τους δω. Που ακριβώς μένεις?
- Στην πλατεία κοντά..
-Ποια πλατεία ακριβώς?
-Ελευθερίας.. ( πάντα υπάρχει μία τέτοια)
-Δεν γνωρίζω τέτοια πλατεία που ακριβώς είναι?
-Είναι μία νέα πλατεία που τώρα πρόσφατα δώσαμε το όνομα της. Είναι πολύ μικρή και είμαι σίγουρη πως δεν την ξέρεις.
 Ακόμη θυμάμαι το ειρωνικό του χαμόγελο όταν σαν την ηλίθια χαθήκαμε μέσα στα στενά του Ψυχικού.
- Μόλις μετακομίσαμε και για αυτό χάνομαι ..
Φυσικά ούτε φωνή ούτε ακρόαση μετά από αυτό ο Σπυράκος.

Οι φίλες μου με κοροϊδεύουν και μου λένε πως δεν χρειάζεται να τα κάνω όλα αυτά και ότι είναι γελοίο να προσποιούμαι κάτι που δεν είμαι. Όμως ποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με μια hitoritana που μένει στο μικροαστικό  διαμερισματάκι της με τους δικούς της. Το ξέρω ότι είναι ανόητο να υποκρίνεται κανείς, και ότι αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Όμως αν είχα την εμφάνιση θα είχα τους άντρες στα πόδια μου, θα είχα προσωπική ζωή και δεν θα χρειαζόταν να παίζω θέατρο ή να φαντάζομαι ρόλους σε δακρύβρεχτες σειρές της δεκάρας..
Αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό μου και πίστευα ότι αξίζω, δεν θα χρειαζόταν να υποκρίνομαι  για κάτι που δεν είμαι. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά πιστεύω ότι δεν μπορέσω ποτέ να γίνω αποδεκτή για αυτό που είμαι..





34 σχόλια:

  1. κοπελια μηπως να το παλευες με οδηγους αυτοβοηθειας η -γιατι οχι- λιγη ψυχοθεραπεια?Πολλοι κανουν,οχι οσοι ειναι ασθενεις,αλλα οσοι θελουν να αλλαξουν τη ζωη τους...
    οπως η ιδια ειπες, ''Το πρόβλημα είναι ότι τελικά πιστεύω ότι δεν μπορέσω ποτέ να γίνω αποδεκτή για αυτό που είμαι..''
    αυτο ειναι το προβλημα,οχι η ελλειψη καλης εμφανισης,το οποιο,πιθανως να υπαρχει,αλλα σιγουρα δεν ειναι το πρωτευον...Αν δεν αλλαξεις εσυ κατι, τιποτα δε θ'αλλαξει μονο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Aizen. Αφού γλυκούλα μου χαλιέσαι τόσο, γιατί δεν τ΄αλλάζεις?
    Κι αν δεν ξέρεις πως, ξέρουν οι επαγγελματίες.
    Τι σκατά σπουδάζει ο Aizen τόσα χρόνια?
    Κάνε μια προσπάθεια. Θα περάσουν τα χρόνια και θα μουτζώνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. neffelokokkygia,ευχαριστω για την υποστριξη!

    Οσον αφορα για την αλλαγη,ειναι συχνα τρομακτικη ως ιδεα.Το οικειο,αν και δυσαρεστο,ειναι προβλεψιμο κι αρα 'ασφαλες'...

    Σε τετοιες περιπτωσεις ισως βοηθησει το ατομο να σκεφτει τα οφελη του να μην κανει τιποτα(πχ δε θα πληγωθω απο τους αλλους)
    σε συγκριση με τα οφελη του να κανει κατι(ισως τελικα πληγωθω απο καποιους,αλλα τουλαχιστον παραλληλα θα βρω καποιους που θα με στηριζουν-δε μπορει ολοι να με πληγωσουν!).

    Ετσι συχνα το ατομο βλεπει τα πραγματα σε βαθος,sees the whole picture που λενε,αποκτα μια αποσταση απο την καθημερινοτητα και βλεπει προς τα που πηγαινει το πραγμα-οποτε δημιουργειται το κινητρο για αλλαγη..

    Δοκιμασε tana μου,καλο θα σου κανει,κακο δε θα σου κανει!Οπως ειπαμε,η θεραπεια δεν ειναι μονο για τους ασθενεις,αλλα για οποιον θελει να κανει θετικες αλλαγες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή φίλη, σε επισκέπτομαι για πρώτη φορά.
    Διάβασα την τελευταία σου ανάρτηση, και τα σχόλια φυσικά απο κάτω (πάντα τα διαβάζω) και δεν σου κρύβω πως, με έκανες και χαμογέλασα. Μου θύμισες εμένα, όταν δεν ήμουν εγώ, στα χρόνια της εφηβείας μου.
    ..έλα να σου πω λοιπόν λίγα για την περίπτωσή μου και μένα.

    Ήμουν που λές απο παιδί "γεμάτος", κάτι που χρησιμοποιούσαν συνεχώς οι συμμαθητές για να με πονέσουν, η για να κάνουν την πλάκα τους.
    Αργότερα, οι "φίλοι", για να αναδείξουν τα φιδίσια και γυμνασμένα τους κορμιά στις γκόμενες, και που χρειάζονταν κάποιον ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

    Περνώντας τα χρόνια όμως, διαπίστωσα σιγά σιγά ένα πράγμα.
    Ήμουν ο μόνος απο τους συμμαθητές και "φίλους" που πάντα είχε γκόμενα. Και μιλάμε για όμορφες κοπέλες.
    Κάποιες φορές, μερικοί ρώταγαν τις κοπέλες, "μα μ' αυτόν; εγώ τι δεν έχω δηλαδή που έχει αυτός;"
    Κι εκείνες απαντούσαν, "έχει αυτό το κάτι".

    Να σου πω τι είχα.
    *Θάρρος, πάνω απ' όλα, όταν αυτοί έτρεμαν να πλησιάσουν γυναίκα, ενώ εγώ την πλησίαζα, αδιαφορώντας για τη χυλόπιτα.
    *Ευκολία στον χειρισμό της γλώσσας, αποφεύγοντας τετριμμένες πρασινάδες και κρυόπλαστες κοτσάνες.
    * Ήμουν ο εαυτός μου, δεν παρίστανα κάτι ή κάποιον που δεν είμαι. Ακολουθούσα την συνταγή που λέει "κανένας δεν σ' αγαπά περισσότερο απο σένα τον ίδιο. Αγάπα πρώτος εσυ τον εαυτό σου, και θα τον αγαπήσουν και οι άλλοι κατόπιν".

    Τα είχα βρει λοιπόν με μένα τον ίδιο. Αυτό μου έλειπε και αυτό χρειαζόμουν. Αυτοπεποίθηση, και τίποτε άλλο. Ούτε θεραπείες, ούτε καταθλίψεις ούτε απογοητεύσεις.

    Και αν θέλεις να νοιώσεις ακόμα πιο καλά, για να δεις πως πάντα υπάρχουν και τα "μη χειρότερα", απλά, κοίτα με :)
    Εγώ πάντως σε βρίσκω πως είσαι μια χαρά, και γράφεις και πολύ όμορφα!!

    Χαιρετίσματα απο Καναδά :)
    Νίκος Ράμμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι δεν το έχει παλέψει ακόμα για να ζητήσει ψυχοθεραπεία. Απλά δεν έχει βρει το θάρρος ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω απλά οτι είσαι ένα κοριτσάκι (21είσαι αλήθεια;) ότι ηλικία και αν είσαι που απλά έχει μεγάλη φαντασία( ΚΙ ΕΓΏ ΤΗΝ ΈΧΩ!!!), δοκίμασε να διοχετεύσειςαυτό το ..χάρισμα στο να γράφεις κα΄τι..Πίστεψε με είναι χάρισμα η φαντασία..όσο για τα σχεδιασμένα όνειρα..εγώ κερδίζω το δις στο Λότο και τα μοιράζω σε όσους χρωστούν και είμαι ..ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αχτίδα

    Μια χαρά σε βρίσκω. Είδες που σου έκατσε; (Κι αν σου κάτσει; που λέει και η χαζοδιαφήμιση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ego pantos tana eida auto to video kai ontos peistika gia auto pou les... eisaste polles ekei ekso me enan autoskopo...na breite antra... Pleae God opos leei kai to koritsi mas...

    http://www.iamriebeek.com/ibtinternational/films/film_p0426_en.html

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου ρε Αλέξις με τα ωραια σου!

    δin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @aizen & nefelo

    Αχ το ξέρω ότι είμαι για τα σίδερα. Αλλά έχω αποφασίσει να το παλέψω μόνη μου και το παλεύω. Άλλωστε, και το Blog γι'αυτό το έκανα. Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας για μένα. Ένα κέντρισμα να αποδεχτώ την γεροντοκορίασή μου. Να αποδεχτώ πως δεν είναι μια απλή γεροντοκόρη, αλλά μια hitoritana. Και να βοηθήσω και άλλες γεροντοκόρες, αν είναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @AATON

    Thanks, για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον. Εννοείται πως συμφωνώ πως η αποδοχή του εαυτού μας από μας τους ίδιους είναι πολύ σημαντικό τελικά. Και αυτό προσπαθώ να κάνω.

    Άσχετο, τώρα είσαι δεσμευμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @the elf

    Τί να τον κάνω τον ψυχοθεραπευτή αγάπη μου όταν έχω εσένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Αχτίδα

    21 χρονών κοριτσάκι? ΛΟΛ...να σαι καλά. Άστα φιλενάδα 30 something....και αρκετό something :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Lonely

    Πολύ λυπητερό το βιντεάκι σου. Και δυστυχώς η κοπελίτσα στο βίντεο είναι μόλις 20 χρονών.

    Και να σκεφτείς ότι πριν κάποιες δεκαετίες και στην Ελλάδα μπορούσες να θεωρηθείς γεροντοκόρη στα 20.

    Τί έχουμε τραβήξει οι γυναίκες τόσους αιώνες από την καταπίεσή σας δεν λέγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να διαβάσεις το The Secret... Αυτό που πιστεύεις ότι είσαι γίνεσαι. Το μυαλό είναι παντοδύναμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Άντρη

    Το έχω διαβάσει...βασικά το μισό...αλλά έπιασα το κόνσεπτ. Πέρυσι το καλοκαίρι προσπάθησα να το εφαρμόσω στην αναζήτηση γαμπρού. Αποτέλεσμα μηδενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποτε γνωρισα στην δουλειά μου εναν καταπληκτικό άνθρωπο που μου έδωσε να καταλάβω οτι η εναρξη όλων όσων καλων μπορουν να μας συμβουν βρίσκεται μεσα μας,στην πιστη στον εαυτο μας.
    Η κυρία αυτή ήταν λαντζέρα μας και αποσείχτηκε πολύ σοφή γυναίκα σε όσα μας συμβούλευε ακούγοντας τις κουβεντες μας.
    Οταν σταμάτησαμε να βλέπουμε πολλά πραματα ως αυτοσκοπό(καλή ωρα εσυ το γαμπρό),όταν καταλάβαμε τι εννοούσε λέγοντας "Να είστε τολμηροι κόντρα σε αυτό που μπορει να πιστευετε μοιρολατρικά οτι σας αξίζει και η ζωη θα σας ανταμείψει" ,αλλαξε η διαθεση μας και παρότι δεν πετύχαμε απολύτα όλα οσα ονειρευόμασταν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τον απλούστατο λόγο ότι τα εχουμε καλά με τον εαυτό μας και δεν κουβαλαμε πια το το ιδιο μεγαλο φορτιο απωθημένων.
    Αν εσυ η ιδια δεν ξεφύγεις απο την μοιρολατρεια του ραφιού,δε αγαπήσεις την ατομάρα σου(ειλικρινά ,οχι στα λόγια) και δεν ξυπνήσεις ενα πρωι και κοιτώντας τον καθρέφτη σου πεις "Μη με ματιάσω ,είμαι πολύ κάβλα σήμερα"(ακομα κι αν δεν εισαι) τότε μην περιμένεις θαύματα...Συν Αθηνά και χειρα κινει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχει δίκιο ο Evil Chef. Μοιρολάτρισσα και μιζερίδου έχεις γίνει. Εκτός κι αν μας δουλεύεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μια χαρά το πας και καλύτερα από την ψυχανάλυση. Νομίζω θα τον βρεις τον δρόμο σου. Κοίτα πόσοι μαζεύτηκαν και προσπαθούν να σε βοηθήσουν! Ο ψυχαναλυτής μόνο λεφτά θα σου έτρωγε. Όμως είσαι πράγματι 21 χρονών ή παραπάνω; Και τι έχει η εμφάνισή σου για να λες «αν είχα την εμφάνιση θα είχα τους άντρες στα πόδια μου»; Έχεις κιλά;
    Νομίζω τα πας μια χαρά και θα βρεις την άκρη.
    Μη φοβάσαι τίποτα!
    Κοίτα πόσους φίλους έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμ καλός ήταν κι αυτός ο Σπυράκος που με την πρώτη λάκισε. Τι να σου πω παιδί μου, πού πας και τους βρίσκεις! Μήπως σε τραβάνε οι μαλάκες? Ουπς, συγνώμη για το γαλλικό, δεν θα ματαεπαναληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τώρα αν σου πω ότι λες μ....... θα παρεξηγηθείς και γι' αυτό δεν στο λέω. :-) Μόνο παρηγορήσου με το ότι σαν εσένα νοιώθουν χιλιάδες άλλες κοπέλες, μεγαλωμένες με τα αναγνώσματα τύπου "Βέρθερος" και τα τηλεοτπικά σκουπίδια τύπου "Δυναστεία" και "Λάμψη" στα ημέτερα! Κάποτε είχα γνωρίσει μία νέα που μιλούσε συνεχώς για τη "σχέση" της με γόνο πολύ γνωστής και πάμπλουτης οικογένειας και για τα ταξίδια που έκανε μαζί του. Από το στυλ της κατάλαβα ότι έλεγε μούσια και κάποτε που γνώρισα τυχαία τον "γόνο" το ρώτησα αν την ήξερε. Μου είπε ότι ήταν μία που του κόλλαγε συνεχώς, του έγραφε γράμματα και γενικά τον είχε ενοχλήσει αφόρητα, ζητώντας να τον γνωρίσει... Δεν θα ήθελες να γίνεις κάτι τέτοιο, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρίμα που με τις μαλακίες της google χάθηκαν όλα τα σχόλια που κάναμε προχθές. Πιστεύω να θυμάσαι τι σου έγραψα. Αλλά κι αυτά που σου γράφει ο φίλος μου ο Ηλιότυπος είναι σωστά. Θα τον βρεις τον δρόμο σου, μόνο να μην βιάζεσαι. Οι φίλοι σου είναι πολλοί κι όπως βλέπω όλοι προσπαθούν να σε βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο blogger θέλει χοντρό βρίσιμο. Τα γάμησε τα σχόλια. Anyway, συμφωνώ με τον Άθεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δε θυμάμαι το χθεσινό μου σχόλιο αλλά θα πρέπει να ήταν συναρπαστικό γιατί το ζήλεψε ο Γούγλης και το διέγραψε.
    Λοιπόν σήμερα έχω να σου πω "κάνε το χειμώνα καλοκαίρι, κάνε...δε θυμάμαι τι λέει" αλλά κάνε τη ζωή σου σαπουνόπερα εσύ. Διάλεξε την ηρωίδα που θες να παίξεις ή παίξε το ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Πότε μαύρη χήρα, πότε Αλέξις, πότε Κρυστλ, πότε ταπεινό χαμομηλάκι και Μάρθα Βούρτση, δώσε εσύ παράδειγμα στους σεναριογράφους για σενάρια, δείξε τι εστί Hitoritana!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λοιπον...Μου εχεις "γυρισει" τα μυαλα που λενε...Με ενεπνευσες.
    (Στην προηγουμενη αναρτηση σου "εφαγα παπα"* και απαντησα συμπονετικα μεσω συμβουλών ο βιαστικος αφελης...:) ).
    Με ενεπνευσες ομως τωρα,και εχω ηδη την ιστορια στο μυαλο μου...Και οχι οτι κι οτι ιστορια...Για σειριαλ μιλαμε...Υπερπαραγωγη!
    Θα σε πειραζε να χρησιμοποιησω την Hitoritana ως πρωταγωνηστρια?

    * Εφαγα παπά = Αντεληφθην λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @NET MAN

    Εφαγα παπά = Αντεληφθην λαθος

    χαχαχαχαχα, δεν παίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ερώτηση. αν βρείς άνδρα το μπλογκ τι θα το κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. pou kollaei h defteri paragrafos me to ypoloipo post?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητή φιλενάδα
    Σου γράφω από πολύ μακρυά
    Κάποιος μου έδωσε το μπλογκ σου να διαβάσω την προηγούμενη ανάρτησή σου για "να γελάσω" όπως μου είπε. Δεν γελασα γιατί είδα μια κοπέλλα γεμάτη προβλήματα. Μια κοπέλλα με κάποια πολύ καλή μόρφωση και κοινονικότητα.
    Γιατί τέτοιος πεσιμισμός; Μελάτησε τα προβλήματά σου και συζήτησέ τα με τον καλό εαυτό σου
    Βρες το δρόμο σου.
    Θα περνάω να σου λέω μια καλησπέρα. Και θέλω κάθε φορά να σε βρίσκω καλύτερα
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τhanks guys and girls για τις παραινέσεις και την συμπαράσταση.

    Δυστυχώς τα περισσότερα χάθηκαν....:(

    Και καλως όρισε το νέο αίμα....να αυγατίζουμε οι hitoritanes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εδω σου εκανα προταση συνεργασιας και μ' (δεν)εγραψες κανονικως ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι