Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Oύτε γάτα ούτε ζημιά...


Η καημένη η Νίκη έκλαιγε με αναφιλητά.

- Τον έπιασα επ’ αυτοφώρω …

Μετά βίας μπορούσα να διακρίνω τι έλεγε μέσα από τα κλάματα της. Η Νίκη είναι οικογενειακή φίλη και είναι δεκαπέντε  χρόνια παντρεμένη με τον σύζυγο της. Η φίλη της η Αντωνία τον είδε να σαλιαρίζει  με την φιλεναδίτσα του σε κεντρικό  καφέ. «Οι υπερωρίες» που το αφεντικό του τον υποχρέωνε δήθεν να κάνει δεν ήταν παρά μια εικοσάχρονη ξανθούλα. Η Αντωνία μασούσε τα λόγια της.

- Ε δεν πρόσεξα βρε Νίκη μου,  μου φάνηκε συμπαθητικούλα. Όχι, όχι, είσαι πολύ καλύτερη της δεν το συζητώ, απλά να είναι λίγο πιο νέα. Αλλά είμαι σίγουρη θα «σπάσει» πολύ γρήγορα και αυτό το κοντό φουστανάκι που φορούσε, χάλια, δεν της πήγαινε καθόλου και της έδειχνε θεόστραβα τα πόδια της.

Η δύστυχη Νίκη ένιωθε να γκρεμίζεται το σύμπαν. Ο άνδρας της με μια άλλη γυναίκα, ομορφότερη και κυρίως νεότερη από κείνη. Και τώρα τι θα έκανε?  Δυστυχώς δεν κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιο παιδάκι παρά τις προσπάθειες τους. Τώρα είναι στα 48, και τώρα τι?
Να τον παρατήσει?  Είναι χωρίς δουλειά, δεν έχει δικά της χρήματα. Ο σύζυγος της κέρδιζε αρκετά χρήματα, και δεν χρειαζόταν να δουλεύει εκείνη. Πίστευε ότι θα είναι για πάντα μαζί, ότι θα γερνούσαν μαζί. Και από την άλλη να μείνει σε ένα συμβατικό γάμο με έναν άνθρωπο που ουσιαστικά είναι ξένη, που ξέρει ότι ξενοπηδάει?
Το βράδυ στο σπίτι ο Σπυράκος τελικά το παραδέχτηκε αν και στην αρχή έκανε τον ανήξερο.
- Ναι βλεπόμαστε εδώ και λίγο καιρό. Δεν είναι κάτι σοβαρό απλά έχεις αφήσει τον εαυτό σου και εσύ. Θα το σταματήσω..
 Τα μάτια του λέγανε όμως άλλα.. Την κοίταζαν με οίκτο σαν της έλεγαν ότι σε απατώ διότι απλά σε βαρέθηκα, υπάρχουν πολύ καλύτερες σου. Και μετά από αυτήν θα υπάρξει άλλη, και άλλη..

- Δεν βαριέσαι κόρη μου, οι άντρες έτσι είναι. Πολυγαμικά ζώα. Τους αρέσει να γεύονται από δω και από κει αλλά πάλι στη γυναικούλα τους γυρνάν. Μη δίνεις σημασία σε τέτοια μικροπταίσματα, εμένα ο μακαρίτης ο πατέρας σου με είχε τρελάνει στο κέρατο, όμως εγώ εκεί βράχος. Και μείναμε μαζί σαράντα χρόνια..

Τελικά έτσι είναι οι «πετυχημένοι» γάμοι? Κρύβουν ροζ ιστοριούλες που οι πιστές γυναικούλες τους «οφείλουν» να ξεχνούν?
Οι πιστές γυναικούλες μήπως μένουν επειδή απλά δεν μπορούν να φύγουν? Ή μήπως ο φόβος της μοναξιάς είναι τόσο μεγάλος που προτιμάνε να μένουν σε ένα συμβατικό γάμο?

- Ποιος θα με κοιτάξει στα 48 ? Πως θα ξαναφτιάξω τη ζωή μου, και αν όντως το μετάνιωσε? Νομίζω πρέπει να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία..

Οι φίλοι της είμαστε μοιρασμένοι. Εγώ προσωπικά πάντα πίστευα στις ξεκάθαρες λύσεις. Καλύτερα να είμαι μόνη μου στο ράφι μου παρά μόνη μου σε μία συμβατική σχέση ή ακόμη χειρότερα σε ένα συμβατικό γάμο. Η μοναξιά πλέον δεν με φοβίζει, έχει γίνει η καλύτερη μου φίλη. Από την άλλη όμως ποτέ δεν είχα και σχέση. Δεν ξέρω πως θα λειτουργούσα στην περίπτωση που ήμουν στη θέση της. Είναι και η δύναμη της συνήθειας, που δεν σ’ αφήνει να αλλάξεις τη ζωή σου. Και από την άλλη πως να είσαι πιστός σε ένα άτομο για όλη σου την ζωή? Είναι δυνατόν να σε ελκύει ερωτικά ένα άτομο για πάντα όταν υπάρχουν τόσοι πειρασμοί γύρω μας?
Και πως να ανεχτώ ένα άτομο όταν ξέρω ότι κοιμάται με άλλη..
 Φαντάζομαι υπάρχουν πολλές γυναίκες στη θέση της Νίκης σε αντίστοιχα διλλήματα που ζουν σε γάμους βιτρίνα, και έχουν τον σύζυγο για συνοδό στα οικογενειακά τραπέζια κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

Τελικά η Νίκη τον συγχώρεσε τον αντρούλη της, που της έκανε δώρο και ένα ακριβό ρολόι για να το φοράει η γυναικούλα του και να τον σκέφτεται. Όλα μέλι γάλα πλέον. Η φίλη μας δούλα και κυρά στη τριώροφη  μεζονέτα, ο Σπυράκος στις « υπερωρίες» του και η  όμορφη οικογενειακή ζωή συνεχίζεται……


27 σχόλια:

  1. μα καλα,εν ετη 2011 η πολυγαμια θεωρειται σοκιν?
    καλα,ελλεεινο πραμα το κερατο,οδυνηρο,αλλα εγω μιλαω για συνεννοημενη πολυγαμια.Οι ερευνες δειχνουν οτι λειτουργει,εφοσον το ζευγαρι βαζει κανονες...
    Η μονογαμια εφ'ορου ζωης,δε ξερω κατα ποσο ειναι ρεαλιστικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν κ γαμοι 'βιτρινα',αλλα δν ειναι ολοι ετσι.Αλλα το σιγουρο ειναι οτι καμια σχεση/συμβιωσει δεν ειναι τελεια,χωρις προβληματα κ φουρτουνες.Το οτι η μοναξια εχει γινει η καλυτερη σου φιλη μην το πολυλες με καμαρι γτ καλο δν ειναι,σου ευχομαι να μαλλιοτραβηχτειτε κ να κοψετε την καλημερα (με τη φιλη σου εννοω.Τη μοναξια,οχι την Νικη..).Ειναι μεγαλη γουρουνα κ καριολα κ δεν της αξιζει να εχει φιλους (η μοναξια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σορρυ,'συμβιωση' εννοουσα.ακου 'συμβιωσει'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού ζούσε η φίλη σου? Τόσα χρόνια δεν άκουγε τι γίνεται γύρω της, νόμιζε ότι μόνο στους άλλους, σ' εκείνην όχι?
    Καλά, εδώ έχουμε δει συζύγους μεγαλοεπιχειρηματιών να κάνουν το κορόϊδο δημοσίως, μέχρι και να λένε ότι είμαστε παντρεμένοι αλλά όχι μαζίπροσωρινά, περιμένοντας το σύζυγο να γυρίσει στα προσχήματα και μόνο.
    Εμπρός στο δρόμο του χάραξε η Χίλαρυ, που είχε και δικά της λεφτά και δουλειά καθώς και εγχώριες σύζυγοι οι οποίες άντεξαν τα σχόλια κάθε γκοσσιποπεριοδικού και γκοσσιποεκπομπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν υπάρχει αγάπη και σδεβασμός, όλα παλεύονται.
    Θα μου πείς, αν υπάρχει αγάπη και σεβασμός δεν θα υπάρξει απάτη. Μπορεί. Μπορεί όμως και να υπάρξει. Είμαι της άποψης πως τα πλοία φεύγουν, έχουν όμως το λιμανάκι που τα περιμένει να γυρίσουν πίσω...στη θαλπωρή και την ασφάλεια...Η αγάπη είναι άφυλη. Όλα μπορούν να συμβούν, σε όλους ανεξαρτήτως φύλου. Το θέμα είναι με ποιό τρόπο είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.
    Ναί, ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό όν. Πάντα όμως στο κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις...
    Φιλί καλημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έλα μου!έκανα και σαρδάμ! είναι η μέρα φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικα θλιβερο...και το πιο αξιολυπητο ειναι που δεχεται και δωρακια και ολα μελι γαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει διαπιστωθεί σε έρευνες ότι στα πλούσια ζευγάρια του Μανχάταν Άπερ Ιστ Σάιντ οι γυναίκες ξέρουν τι κάνει ο συζυγός τους. Κάνουν συννενοήσεις και συμβιβασμούς και απλά κρατούν το γάμο για να έχουν τα λεφτά. :Ρ Οπότε λογικό να συμβαίνει και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kala ekane h nikh,xwris douleia na paei pou;ki egw thn idia hlikia exw,an mou symvei to idio,ftou skorda,tha to loustw.oxi pws de tha exei symvei,alla de thelw na kserw me thn kammia.exw anathewrhsei polla sto thema sxesewn,gamou k.l.p.oso megalwnw.ta filia mou hitori.h pantremenh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @aizen999

    Εγώ ακόμα ονειρεύομαι τον άντρα που θα με τιμά και θα με έχει κορώνα στο κεφάλι του! Είμαι τόσο αφελής??


    @the_man

    Πιο πιθανό βρίσκω να μαλλιοτραβηχτώ με τη Νίκη και την κάθε Νίκη. Ειδικά αν δεν κρατηθώ και το ανοίξω το στοματάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Mary Ka

    Δηλαδή προτείνεις να σκύψουμε το κεφάλι και να κάνουμε πως δεν συμβαίνουν?

    @ευαγγελία

    Καλημέρα ευαγγελία. Ναι συμφωνώ πως γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες. Θα ήθελε όμως να μην συμβεί σε μένα ή όπως λέει η ανώνυμη παντρεμένη παρακάτω αν συμβεί να μην το μάθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμος

    Είναι θλιβερό, κυρίως που καμαρώνει με τα δωράκια σε μας που ξέρουμε πώς τα κέρδισε!

    @Creepy Dreamer

    Όταν πρόκειται για μια συμφωνημένη εκ των προτέρων κατάσταση οκ. Να είναι όμως ξεκάθαρα τα πράγματα. Πρόκειται για μια εμπορική συνδιαλλαγή και όχι για ερωτική σχέση αγάπης. Τώρα όχι μόνο στο Μανχάταν αλλά και στο Μπραχάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πολυαγαπημένη παντρεμένη

    Ναι ρε σύ, μαζί σου. Αλλά να το έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας. Όχι τώρα να μου παρουσιάζεται η Νίκη σαν η σουπερ ευτυχισμένη ερωτευμένη νοικοκυρούλα, σε μένα που ξέρω την κατάσταση εκ των έσω.

    Θα συμφωνήσω πάντως ότι τελικά παντού συμβαίνουν αυτά. Και ναι και εγώ δεν θα ήθελα να το μάθω.

    Αλλά, να σου πω και κάτι? Μήπως να αρχίσουμε να τσιλιμπουρδίζουμε κι εμείς? Όταν έχει φύγει ο έρωτας και το πράγμα έχει αρχίσει να βρωμάε, αν μας το κάνει ο άλλος, μήπως να του το κάνουμε κι εμείς? Αφού θέλει να καταντήσει το γάμο μια εμπορική εταιρεία, ας του κάνουμε το χατήρι! Αλλά να το χαρούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ennoeitai pws epivalletai na tsilimpourdhzoumai,opws mporei na to ermhnefsei kapoios.allos tsilimpourdisma thewrei to flert,allos to rantevou me ta perelkomena,genika opws volevetai o katheis.me to tsilimpourdisma ginetai kai ananewsh kyttarwn,mh sou pw ki ananewsh sto gamo kai th sxesh genikotera,akou thn pantremenh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. hitori tana, αφελης οχι απαραιτητα,γιατι σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχουν απολυτες αληθειες-εξαρταται απο το/τα ατομα.
    Απλα να ξερεις οτι εμεις οι αντρες μπορουμε να διαχωρισουμε το σεξ απ'το συναισθημα.Επειδη κανουμε σεξ με καποιον τριτο,δε σημαινει οτι δεν αγαπαμε το/τη συντροφο μας...Δε δικαιολογω την εξαπατηση/κερατο βεβαια.Απλα αληθειες λεω.Κι εχω διαβασει για επιτυχημενες σταθερες μακροχρονιες πολυγαμικες σχεσεις.Οι 2 συντροφοι κανουν σεξ κι με τριτους,αλλα ειναι αφοσιωμενοι εις αμφοτεροις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλέ, τι έκανε ο άνθρωπος; Ξενογάμησε. Ε και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @aizen999
    αυτά με την πολυγαμία να τα αφήσεις πουτανάκι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


    Η φίλη σου να βρεί ένα νταβραντισμένο παίδαρο να της στείλει την μήτρα στο κομοδίνο και να το βιντεοσκοπήσει να το στείλει στον άντρα της με την επισήμανση. "Έτσι γίνεται η δουλειά αγάπη μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. a na gia sou,the elf at bay.h pantremenh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. mahler,δεν ειμαι πουτανακι!αντρας ειμαι και το κεφι μου θα κανω! :P
    βασικα πραγματικα για πολλα ζευγαρια η πολυγαμια λειτουργει.Απλα μεχρι σημερα ο αντρας ξενοπηδαγε και η γυναικα περιμενε κλαμενη στο σπιτι.Τωρα λεω να εξισωθουν οι οροι!
    Ενα πηδημα με τριτο να αλλαξουν οι παραστασεις δε σημαινει οτι δεν αγαπας τον ανθρωπο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @aizen999

    Αυτό ακριβώς. Το σεξ ΔΕΝ είναι απαραίτητα αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λυπάμαι..μα είμαι απόλυτη..σε ένα γάμο τα θέλω ΟΛΑ ή τίποτα..οι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις δεν είναι για μένα. Το σεξ για μένα είναι έρωτας και η απαιτούμενη υπομονή απλά ..απαιτούμενη.Είμαι απο εκείνες που ξεκαθαρίζω τις σχέσεις απο την αρχή..αυτή είμαι..δεν πρόκειται να αλλάξω..αν με θες έτσι καλώς..αν όχι..πάνε πιο πέρα.Το ίδιο όμως και για μένα ισχύει. Σ' αγαπώ γι' αυτό που είσαι, δεν πρόκειται να ελπίσω να αλλάξεις και ούτε το θέλω γιατί ΑΥΤΟ αγάπησα σε σένα..Να ανεχθώ απάτη; μαύρο φίδι που τον έφαγε το Δημητράκη μου! Ούτε καν θα μαλλώσω μαζί του..40 παιδιά να είχα θα με έψαχνε ...Κορώνα στο κεφάλι μου αγάπη μου μα..θέλω να είμαι και στο δικό σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σου είπα οτι τρελλαίνομαι να σε διαβάζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @αχτίδα

    Μαζί σου. Σε περίπτωση όμως που μάθαινα κάτι τέτοιο, ίσως γιατί έχω αφροδίτη στον σκορπιό, θα προτιμούσα πρώτα να του το ανταποδώσω. Μπα..τώρα που το σκέφτομαι θα έφευγα και θα του βαφα και τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ δε θέλω να αναλύσω
    ...απλά να χαρακτηρίσω και ας παρεξηγηθώ.
    Τη Νίκη
    Το ξέρει η Νίκη ότι είναι απλά μια Πουτάνα?
    Με Π κεφαλαίο?
    Πες της το από μέρους μου.
    Γιατί εγώ τελικά εκτιμώ περισσότερο τον άντρα της που έκανε τη μαλακία αλλά έστω κι αργά την παραδέχτηκε, παρά αυτή που για μια μεζονέτα και ένα ρολόι πουλήθηκε.
    Αααα και ...πες της
    ...να πάρει κι από αλλού προσφορές.
    Μπορεί να πιάσει και καλύτερη τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @nefelo

    Χαχαχαχα. Θεά. Όντως είναι, και ίσως κάπου μέσα της το ξέρει.
    Αλλά να σου πω, μήπως προσβάλουμε τις πουτάνες έτσι? Αυτές που το κάνουν επαγγελματικά και τρώνε όλη τη γιούχα και την καταπίεση, ενώ γύρω μας έχουμε γεμίσει Κυρίες και Συζύγους που ξεπουλιούνται και αγοράζονται με δόξα και τιμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έτσι, έτσι...
    Τι μας φταίνε οι πουτάνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι