Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Έλλη σε καταλαβαίνει

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, θα με συγχωρέσετε που δεν θα απαντήσω σε κάποια από τα πολλά μέιλ σας αυτή την εβδομάδα. Επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή παρένθεση και να σας διηγηθώ μια προσωπική μου ιστορία που συνδέεται με την τελευταία επιστολή της φίλης μας που της είχαν κάνει μάγια, προκειμένου να πείσω κάποιους που σχολίασαν με σκωπτική διάθεση. Οφείλω να σας προειδοποιήσω πως η ιστορία είναι πολύ σκληρή και ακόμα και σήμερα μου είναι δύσκολο να μιλάω γι'αυτήν. Την αιτία όλης της δυστυχίας μου!




Η ιστορία συνέβη πρίν κάποια χρόνια, όταν ήμουν ακόμα άβγαλτη παιδούλα 17 χρονών.

Είχαμε πάει με τους γονείς μου, όπως κάθε χρόνο το Πάσχα, στο χωριό του πατέρα μου. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι και με την μητέρα μου είχαμε επισκεφτεί το σπίτι οικογενειακής φίλης για να τη συγχαρούμε για τον πρόσφατο γάμο της μονάκριβής της κόρης, της Φιλάνθης. Η επίσκεψή μας συνέπεσε με την επίσκεψη μιας συμπεθέρας της νύφης. Αφού συγχαρήκαμε νύφη και μάνα για την επιτυχία, πήγαμε ολες μαζί στην νυφική κρεβατοκάμαρα για να ασημώσουμε το κρεβάτι και να ευχηθούμε. Όταν τέλειωσε το ασήμωμα, οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη σάλα και μείναμε στην κρεβατοκάμαρα εγώ, που δεν χόρταινα να θαυμάζω τη νυφική καριόλα, και η συμπεθέρα που έμεινε για να πει κάποια ευχητήρια για γρήγορους απογόνους.

Εκεί λοιπόν που εγώ ονειροπολούσα φανταζόμενη την δική μου καριόλα, άκουσα την γραία να ψιθυρίζει "του μαγκούφη τα ποδάρια / στου γαμπρού τα μαξιλάρια", ραντίζοντας ταυτόχρονα το νυφοκρέβατο με ένα μπουκαλάκι. Τρελάθηκα, την κοίταξα αποσβολωμένη. Η συμπεθέρα μου ριξε ένα δηλητηριώδες βλέμμα που με κόλλησε στον τοίχο και συνέχισε "και στης νύφης τα προικιά / του διαβόλου τα σκατά!". Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια μου. Ήθελα να ουρλιάξω, μα δεν μπορούσα.

Τελικά βρήκα τη δύναμη και φώναξα "Καλέ, αυτή μάγια σας κάνει! Τρεχάτε". Έγινε το σώσε. Μπαίνει μέσα η μάνα της νύφης και αρπάζει την συμπεθέρα από τα μαλλιά. Εγώ με το που είδα τη μάνα μου έτρεξα και έπεσα στην αγκαλιά της, κλαίγοντας με αναφιλητά. Η γραία προσπαθούσε να αντισταθεί ενώ η νυφομάνα μαζί με την Φιλάνθη την διώχναν κλωτσηδόν. Λίγο πριν φτάσει στο κατώφλι, η γραία γύρισε, με κοίταξε και φώναξε με συριχτή στριγγλιά "Τσούχτρα Έλλη / Γαμπρός να μη σε θέλει". Δεν πίστευα στα αυτιά μου, η συμπεθέρα με είχε καταραστεί! Το τελευταίο πράγμα που άκουσα ήταν η μάνα μου που ανταπάντησε "η κατάρα είναι γαιδάρα / και γυρνά στο νοικοκύρη", και κάπου εκεί, ανάμέσα στην καταιγίδα από κατάρες και αντικατάρες, λιγοθύμισα στην αγκαλιά της μάνας μου.

Το ίδιο απόγευμα φύγαμε άρον άρον για Αθήνα. Σ'όλο το ταξίδι δεν μπορούσα να σταματήσω τους λυγμούς μου, ενώ η μανούλα μου με σταύρωνε και με ξεμάτιαζε. Είχε συμβεί το απίστευτο. Με είχαν καταραστεί. Ένιωθα τον κόσμο να λυγίζει κάτω από τα πόδια μου! Η ζωή μου είχε τελειώσει!

Την Δευτέρα η μάνα μου με βούτηξε και με έτρεξε στο Κερατσίνι, όπου τον καιρό εκείνο κατοικούσε η γρια-Τανάγρα που ήταν από το Αγρίνιο και όπως είναι γνωστό οι Αγρινιώτισσες είναι οι καλύτερες για να σου λύσουν μάγια. "Αν φας κατάρα Γιαννιώτισσα/φώναξε μια Αγρινιώτισσα - Αν σε δέσει Πρεβεζάνα/πάρε φτυάρι και τσουγκράνα". (και όντως μέχρι σήμερα δεν ξέρω καμία που να διατείνεται πως έλυσε κατάρα Πρεβεζάνας).

Η γριά-Τανάγρα με κράτησε 3 ώρες, ραντίζοντας με, λέγοντας ό,τι ξόρκι ήξερε και δίνοντας μου να πιώ δύο λίτρα αγιασμού του Αγίου Κυπριανού. Όταν έφυγα ένιωθα ήδη σαν να είχε φύγει ένα βάρος από πάνω μου και άρχισα πάλι να ελπίζω πως η ζωή μου δεν είχε τελειώσει έτσι άδοξα και δεν ήμουν πια άδικα καταδικασμένη σε αγαμία!

Η συμφορά μου όμως δεν έχει τελειωμό. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ενώ παραθερίζαμε με τους γονείς μου στο Φάληρο, έσκασε η κεραμίδα. Η γρια-Τανάγρα συνελήφθη από την αστυνομία. Ακόμα θυμάμαι το άρθρο της εφημερίδας που μας διάβασε με τρεμάμεμνη φωνή ο πατέρας μου "Συνελήφθη προχθές γραία, οικούσα εν δήμω Αμφιάλης, ήτινα παριστάνουσα αθώα εξ Αγρινίου υπερήλικο, προσέλκυε νεαραί κορασίδαι και ανάγκαζε τούτες όπως πίωσιν από τον φίαλόν της, όστις ήτο πλήρης σολομωνικού υγρού, καταδικάζουσα τας αφελείς νεαράς εις αειπάρθενο βίο."

Ποτέ δεν ξεπέρασα το σοκ εκείνης της ημέρας. Ήμουν πια διπλά δεμένη να μην παντρευτώ ποτέ. Ακόμα και αυτή τη στιγμή που δακτυλογραφώ το κείμενο το χέρι μου τρέμει. Και γνωρίζω πια πως οι κατάρες τους πιάσανε! Η δε δύσμοιρη νιόπαντρη Φιλάνθη, χώρισε μετά από 6 μήνες αφού ο γαμπρός βγήκε σκάρτος.

Φίλες μου ακούστε με και προστετευτείτε! Συμβουλευτείτε μια κοπέλα που καταδικάστηκε να μην χαρεί τον έγγαμο βίο εξαιτίας μιας κατάρας!

(Την ώρα που συνέγραφα την ιστορία μου, έμαθα τα χαρμόσυνα νέα της σχέσης της Βιβής. Καταρχάς, να συγχαρώ κι εγώ με όλη την καρδιά μου το ζεύγος. Αλλά, να προσθέσω στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει πως το σωστό Βιβή μου είναι να μη σου δώσει την τσάντα η άλλη. Ας πρόσεχες να χες κάνει τα κουμάντα σου, όπως κάνουμε όλες μας. Το σωστό να λέγεται. Και πάλι τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!)

22 σχόλια:

  1. αγαπημενη hitori-tana,
    ισως να φταει που σπουδασα θετικες επιστημες και δεν τα πολυπιστευω αυτα με τα μαγια.
    εχεις σκεφτει ποτε οτι ισως να μην ειναι αληθινα;
    οτι ισως η πηγη των προβληματων σου (και οχι μονο των δικων σου) ειναι κατι πιο ρεαλιστικο που εξηγειται αν τα βαλεις τα πραγματα κατω και τα αναλυσεις;

    μια προταση κανω γιατι μια διαφορετικη οπτικη ματια μπορει να σε βοηθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πάντα αυτή που νιώθει ο καθένας μέσα του...
    Ειλικρινά χαίρομαι που σε γνώρισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχ έλιωσα στα γέλια. Αυτά τα στιχάκια δε, είναι όλα τα λεφτά.
    Γράψε καλό μου τίποτα.
    Κάνα σήριαλ για την τηλεόραση ίσως?
    Τι? Η Μιρέλλα είναι καλύτερη?
    Και σεξ παίζει στα κείμενά σου και ίντριγκα.
    Το ΄χεις λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ να γράψεις καμιά ιστορία εδώ. Έχεις μπόλικο συγγραφικό ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχχχ, σε καταλαβαίνω. Τι να κάμεις κι εσύ βαριόμοιρη που κουβαλάς τόσες κατάρες και δεσίματα στην πλάτη σου! Πώς να ορθοποδήσεις, πώς να δεις θεού πρόσωπου και ανδρός δαχτυλίδι, πώς να γυρίσει να σε κοιτάξει αρσενικός που είναι δεμένο το βλέμμα του να σ΄αποφεύγει, πώς να κάνεις με την τύχη σου, πώς να τα βάλεις με την κακιά την ώρα που σ΄έριξε στα νύχια της πατεροχωριανής συμπεθέρας που έκανε μάγια μεγαλοπαρασκευιάτικα και στα πιο σουβλερά νύχια της δηθενοαγρινιώτισσας μάτζικας που ζούσε για να δένει την παρθενία των κορασίδων?
    Πώς να συνεχίσεις τα όνειρα σου , πώς να κεντήσεις τα προικιά σου, πώς να ονειρευτείς ότι έχεις κι εσύ μια τηλεόραση με σεμεδάκι και όλη τη σειρά της Fissler , δώρο από την ξαδέλφη τη Μαριγούλα στο γάμο σου και φτιάχνεις αρνάκια καπαμά και λαδερά στο σύζυγο και στα τέκνα.
    Κοίτα μήπως λοιπόν μαγειρεύεις για τα τεκνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ τα φοβάμαι αυτά δεν είναι να παίζεις...δεν είδες κ τον Λάλο που έγινε Λόλα?..αστειάκι..χαχα.....Δε πας σε ένα παπά να σε διαβάσει?...ένα ευχέλεο στο σπίτι?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν σε καταλαβαίνω, μεγάλωσες σε μια κοινωνία τόσο κλειστή που σε μεγάλωσαν να πιστεύεις σε μάγια και τέτοιες λοιπές βλακείες.
    Μην ανησυχείς είμαι εδώ για να σου πω πως όλα είναι στο μυαλό σου και καταδίκασες τον εαυτό σου σε γεροντοκορίαση!

    Και ναι πέστε όλοι να με φάτε τώρα επειδή σας την είπα! Αν πιστεύετε ότι επειδή είστε μεγαλύτεροί μου έχετε και δίκιο γελάστε οικτρά...Μόνο και μόνο από αυτό το άρθρο μπορώ να καταλάβω το πόσο αμόρφωτοι είστε σε κάποια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @dimitris jp

    Δημήτρη η ιστορία δεν είναι δική μου αλλά της Έλλης.

    Κι εγώ στην αρχή αδυνατούσα να την πιστέψω, αλλά μας την έχει πει τόσες φορές που έχω πια πειστεί. Μακρυά από μας να λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ευαγγελία

    Και εγώ χάρηκα που σε γνώρισα και ελπίζω να τα λέμε τακτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @nefelo & the elf

    Οι ιστορίες που έχω ακούσει κατά καιρούς από τα κορίτσια, αλλά και τα προσωπικά μου βιώματα, θα γέμιζαν βιβλιοθήκες.

    Ό,τι κι αν πιστεύει ο κόσμος, οι ζωές των γεροντοκόρων είναι γεμάτες πάθη, ίντριγκες και δολοπλοκίες. Για να φτάσει κανείς στο ατέρμονο αδιέξοδο μαγκουφίασης που είναι η ζωή μας, έχει περάσει πολλούς σκοπέλους και τρικλοποδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Mary Ka

    Σαν να ακούω την Έλλη είναι. Η οποία Έλλη δυστυχώς από χθες το βράδυ δεν σηκώνει τηλέφωνα και κάτι μου λέει πως όλο αυτό έχει να κάνει με την νεοαποκτηθείσα σχέση της Βιβής και την παρεξήγηση που έγινε με την τσάντα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @el.mar

    Απ'όσο ξέρω η Έλλη έχει δοκιμάσει τα πάντα. Και ακόμα το παλεύει η δύσμοιρη. Ευχέλαια, εξορκισμούς, τάματα, προσκυνήματα, λυσίματα, αγιασμούς, φανουρόπιτες, πνευματικούς, τραπεζάκια. Όλα τα κάνει. Γαμπρός πουθενά!

    Μέχρι και Ιεροσόλυμα πήγε και βαπτίστηκε στον Ιορδάνη για να γίνει χατζά (το θηλυκό του χατζή).

    Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Bluethinker

    Καταρχάς να σου πω πως κι εγώ παλιότερα δεν τα πίστευα όλα αυτά.

    Αλλά, εκτός από την προσωπική ιστορία της Έλλης, καθώς και άλλων φιλενάδων μου, το έζησα στην ίδια την οικογένεια μου και πείστηκα.

    Μπορεί να διατηρώ ακόμα κάποιες αμφιβολίες, αλλά προσωπικά δεν θα θελα να υπάρξω στόχος.

    Όσο για τα περί αμορφωσιάς, να παρακαλάς να μην το διαβάσει η Έλλη, γιατί πέρα από πιάνο και εξατάξιο γυμνάσιο....ξέρει και άπταιστα γαλλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Hitori Tana
    Tο να ξέρεις γαλλικά, πιάνο κλπ δεν σημαίνει κάτι. Το να κάθεσαι όμως και να μαθαίνεις με βάση την επιστήμη τα πράγματα ναι. Γιατί η επιστήμη δεν είναι θεωρία είναι κάτι που είτε το αποδυκνείεις είτε όχι.

    Φαντάζομαι πως ξέρεις το φάρμακο Placebo. Που είναι ένα ψεύτικο φάρμακο που το δίνουν οι γιατροί στους ασθενείς που νομίζουν πως είναι άρρωστοι ενώ ουσιαστικά είναι ψυχολογικό τους, και αμέσως γίνονται καλά.
    Θεωρώ λοιπόν πως αυτό που είπε η Έλλη σήμερα αλλά και η άλλη Χιτόρι Τάνα σε προηγούμενο ποστ που ζητούσε συμβουλή, είναι ψυχολογικό. Καταρχήν αν δεν προσπαθήσεις να κερδίσεις κάτι μην το περιμένεις ούτε στο πιάτο.
    Η προηγούμενη κοπέλα είχε πρόβλημα με το αγόρι της και αμέσως να το φορτώσει στην φίλη της, που συμφωνώ πως ζηλεύει γιατί οι γυναίκες είμαστε πολύ ζηλιάρες και θέλουμε πρώτα να πάθουμε εμείς τα καλά και μετά οι άλλοι (όπως εσύ με την φίλη σου την βιβή) Βέβαια κάποιες από μας όταν γίνεται το καλό πρώτα σε μάς αισθανόμαστε άσχημα που δεν έχει συμβεί ακόμα στο άλλο άτομο (όπως πχ εσυ αν έβρισκες πρώτα γκόμενο από την φίλη σου).
    Όσο για την Έλλη, όταν είμαστε 17 χρονών είμαστε λίγο χαζές, έχουμε τα μυαλά πάνω από το κεφάλι, αν δε πιστεύουμε και σε μάγια γιατί έτσι μας μεγάλωσαν ακόμα χειρότερα. χιχι..Το ότι με το που είδε την πεθερά να κάνει μάγια και τρομοκρατήθηκε δείχνει το πόσο πολύ πίστευε τότε σε μάγια. Αρα αυτό δεν είναι ενα αντικειμενικό γεγονός, γιατί ήταν επηρεασμένη απο το συναίσθημά της τότε και τον φόβο της μέχρι σήμερα. Το ότι δεν βρήκε γκόμενο μπορεί να σημαίνει πολλά. ξέρουμε αν έχει καλή εξωτερική εμφάνιση? Όταν κάποιος δεν είναι όμορφος ή έχει κάποιο μειονέκτημα (πχ Στραβή μύτη, πάχος κλπ) δεν αισθάνεται καθόλου όμορφα με τον εαυτό του και αυτό φαίνεται προς τα έξω, οπότε δείχνει αρνητικότητα. Η ακόμα χειρότερα, επειδή πιστεύει ότι είναι μαγεμένη δεν βλέπει πέρα από την μύτη της.
    Άρα το ότι δεν βρήκε άντρα έχει να κάνει με πολλά άλλα και όχι με τα "μάγια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eίναι μάγια φως φανάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. wx panagia mou,agriefthka.h pantremenh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι σύμπτωση η Έλλη να έχει την ίδια γραφή με σένα!
    Move on λέμε ναι? με το μέρος σου είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Hitori Tana

    Όντως οι γεροντοκόρες έχουν ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως αυτό το κομματάκι από την εφημερίδα που αναγγλέλει τη σύλληψη της αγρινιώτισας είναι εντελώς ασύντακτο και κακογραμμένο. Δεν είναι καθαρεύουσα αυτή... Για τα μάγια δεν είμαι ...ειδικός και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. 'Ισως αν εύρισκες κάποιον πανεπιστημιακό, στη Ανωτάτη Σχολή Μαγικής να σου έλυνε τις απορίες... Φιλιά κι ευχές για ..."ταχείαν αποκατάστασιν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποτέ μου δεν πίστεψα σε τέτοια όχι οτι αρνούμαι οτι υπάρχουν αλλά επειδή αρνούμαι να πιστέψω σε τόση κακία.Επειδή πιστεύω στο Θεό πιστεύω και στο αντίθετο του, επειδή όμως έχω και κάποια σχετική μόρφωση εξηγώ και επιστημονικά τα γεγονότα και θεωρώ οτι η αυθεπιβολή κάνει κάποιους να πιστέψουν οτι θα τους συμβεί αυτό που κάποιος φροντίζει να πάθουν.Όμως κάποτε σαν φοιτήτρια είδα με τα μάτια μου ( μαζί με άλλους συμφοιτητές μου) μια φοιτήτρια που έκανε κάτι τέτοιο που αρνούμαι καν να αναφέρω..το αποτέλεσμα ; δεν την ξαναπλησιάσαμε ποτέ..την απομονώσαμε σαν κάτι φοβερό..Ακου και τη δική μου γνώμη..πιστεύω οτι όποιος κάνει τέτοια πράγματα επιστρέφουν στον ίδιο καλή μου, γιατί όταν έχεις το Θεό ΜΕΣΑ σου, στη ψυχή και στις πράξεις σου ..μη φοβάσαι τίποτα ..γ΄θινεσαι τοίχος και όλα επιστρέφουν πίσω.Καλημέρα λοιπόν,χαρούμενη διάθεση και στο γάμο σου ( που θα κάνεις σίγουρα όταν θα σε χτυπήσει τη πόρτα η μοίρα) Στο γάμο σου λοιπόν..ΘΑ ΕΡΘΩ , θα με καλέσεις και σύγουρα θα έρθω..και τότε θα σου περάσω κολάρο αυτό περι γεροντοκόρης.Μην το ξανακούσω να το λες γλυκιά μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τα σχόλια σας. Συγγνώμη αν σας τρόμαξα.

    Θα ήθελα όμως να επισημάνω στην φερόμενη ως bluethinker να μην με πιάνεις στο στόμα σου χωρίς να με γνωρίζεις πρώτα. Για ποιά με πέρασες? Την πρώτη τυχάρπαστη που δεν έχει διασταυρώσει αυτά που λέει. Είμαι κόρη δικαστικού και εγγονή αντιπτεράρχου! Εσύ τί είσαι?

    Και ούτε παχουλή είμαι, ούτε στραβομύτα! Πώς τολμάς!

    Θα δείξω ανωτερότητα αυτή τη φορά, ένεκα του νεαρού της ηλικίας σου! Αλλά άκου και καμιά μεγαλύτερη και μην παίζεις με την φωτιά!

    Για το καλό σου το λέω, σταμάτα να ασχολείσαι με τα μάγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή πολλές αθλιότητες ψευδοεπιστήμης ειπώνονται δίχως στάλα γνώσης, κυρίως λόγω ημιμάθειας και αυταπάτης ανύποπτων που δεν έχουν καν ακουστά τον όρο 'Επιστημονική Μέθοδος' και προχωράνε σε δημοσίευση δήθεν διασταυρώσεων, θα ήθελα να παραθέσω τις παρακάτω απόψεις που είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνουν αντιληπτές στη προκείμενη πλευρά.

    Καθώς γνωρίζω καλύτερα τον εγωισμό μέσα μας, ξέρω πως μυαλά δεν θα αλλάξω, ούτε θα πείσω την συγγραφέα του παραπάνω κειμένου, γι’ αυτό συμπαθάτε με.

    Η ιστορία σου θα ήταν καλύτερα παρουσιασμένη και ποιό (κατά το δυνατόν) πιστευτή εάν:

    - Το γεγονός είχε συμβεί όταν δεν ήσουν “άβγαλτη παιδούλα” αλλά πλήρως ώριμη να κατανοήσεις τη πολυπλοκότητα του επηρεασμού των προκαταλήψεων της εκάστοτε εποχής.
    - Δεν προσπαθούσες (εσύ ή η μητέρα σου) να καταπολεμήσεις μια ψευδαίσθηση με μια πρόσθετη ψευδαίσθηση (κατάρες vs γρια-Τανάγρα).
    - Κατανοούσες το γεγονός ότι εφόσον έφυγες από τη γριά αυτή, αισθανόσουν ένα βάρος να φεύγει και ξαφνικά έμαθες πως ουσιαστικά σε καταράστικε, έκανες τη σύνδεση πως τα αισθήματά σου είναι ευάλωτα. Με άλλα λόγια, σε καταράστηκε και ένιωσες καλά? Λάθος συναίσθημα τότε? Αυτό σημαίνει πως ακόμη και τώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνεις λάθος, όπως και τότε...αμφισβητείς? :)
    - Δεν επικαλεζόσουν την καταγωγή σου ως επιχείρημα υπέρ του άρθρου σου.

    Από την άλλη, το άρθρο σου ως ελεύθερη έκφραση άποψης, εμπειρίας και συμβουλής είναι σαφώς αποδεκτό λόγω δημοκρατικού καθεστώτος και ελευθερίας του παγκόσμιου ιστού αλλά λόγω της παροχής μιας τέτοιας ελευθερίας πρέπει να σεβαστείς την αμφισβήτηση και τη προσπάθεια κατανόησής της προτού την απορρίψεις.

    Προτού αναρωτηθείς περεταίρω, όπως φαντάζομαι θα κάνεις, για το τι γνωρίζω γενικά πέρι το κόσμο, σου αναφέρω πως οι γνώσεις μου είναι πάνω στις θετικές επιστήμες, ψυχολογία, οικονομικά, web development, interaction design…έχω offshore LLC από τα 15 μου…α, και είμαι κατά κάποιο τρόπο συγγραφέας εάν το θεωρείς ένα επιπρόσθετο προσόν. ;P

    Θα ήθελα με τη σειρά μου κλείνωντας να σου δείξω και εγώ ανωτερότητα, ένεκα του νεαρού της δικής σου ηλικίας (όχι απαραίτητα σωματικής, αυτή είναι ανούσια μπροστά σε μια άλλη) λέγοντας σου πως με βολικό τρόπο (όπως όλοι οι άνθρωποι βέβαια) ξεχνάς την δική σου ηλικία τότε που άρχισε όλο αυτό με τις κατάρες, διακινδυνεύοντας έτσι τη δική σου αξιοπιστία της λογικής/συναισθημάτων σου στα 17 σου.

    Ελπίζω η κάπως σκληρή μου γλώσσα να παρθεί ως θεμιτή κριτική. Δεν σπαταλάω συχνά χρόνο για να την πω σε κάποιον, αλλά για να τον/την κάνω να αναλογιστεί κάτι που μέχρι πρότεινως δεν υφίστατω.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι