Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ερράγισεν το ράφι μου, επικράνθη η καρδία μου

Μετά την πρόταση της nefelokokkugias, την φαεινή ιδέα του mahlerakou (θα σε σκοτώσω) και το επακόλουθο ξεμπρόστιασμα της νεφέλης, σύρθηκα στο να ομολογήσω τα κιλά μου και να παραδεχτώ πως είμαι πάνω από 80 κιλά. Ναι, δεν ντρέπομαι. Είμαι πάνω από 80 κιλά! Το ράφι μου κοντεύει να σπάσει και εγώ δεν παίρνω μπρος. Συνεχίζω να τρώω, ειδικά τα βράδυα, όταν η μοναξιά γίνεται περισσότερο αισθητή...και όσο μεγαλύτερη φαντάζει η απουσία ενός άντρα, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα περιεχόμενα του ψυγείου μου.

Η Έλλη και λοιπές φιλενάδες με σπρώχνουν συνεχώς να κάνω μια δίαιτα, να προσέξω λίγο την εμφάνισή μου.

Εγώ λειτουργώ εντελώς παρανοϊκά. Από τη μία, νιώθω τρομακτική ανασφάλεια, ιδιαίτερα από τότε που πήρα το τελευταίο 4κιλο. Ενώ περπατώ στο δρόμο πάντα θα κοντοσταθώ σε φιμέ τζαμαρίες για να κοιταχτώ ή θα περάσω δήθεν τυχαία μπροστά από καθρέπτες. Θα προσποιηθώ πως κοιτάζω τα εμπορεύματα μιας βιτρίνας, ενώ στην ουσία κοιτάζω την αντανάκλασή μου. Λες και αν κοιτάξω πολλές φορές το σώμα μου, θα συμφιλιωθώ τελικά με την εικόνα του, πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ δυστυχώς. Ρωτάω τις φίλες μου συνεχώς αν πάχυνα, και δεν ξέρω τί θέλω να ακούσω. Αν μου πουν ότι "όχι, οκ είσαι μια χαρά" δεν το πιστεύω. Αν μου πουν "πήρες λίγα, πρέπει να κάνεις μια διαιτούλα" πέφτει η διαθεσή μου και νιώθω θωρηκτό.

Από την άλλη, κάθε βράδυ ξεχύνομαι στο ψυγείο, ξεχνώ τα βογγητά αυτολύπησης όλης της ημέρας και θυσιάζω την εικόνα μου για 15 λεπτά στοματικής ηδονής. Οι δικαιολογίες που βρίσκω είναι άπειρες. Από το κλασικό "από αύριο αρχίζουμε δίαιτα", μέχρι το "έλα μωρε, έχεις περιθώρια ακόμα", "έτσι κι αλλιώς τα χρόνια πέρασαν, κανείς δεν θα σε κοιτάξει πια, φάε και απόλαυσέ το", "νιώθω τόσο μόνη, ας απολαύσω τη μοναδική χαρά που παίρνω πια", "εχω κουραστεί τόσα χρόνια μόνη, αυτός που θα με ερωτευτεί ας με αγαπήσει για το μέσα μου και μετά αλλάζω και το έξω" κλπ κλπ κλπ.

Διχασμός προσωπικότητας.

Κι όσο σκέφτομαι πως αν ήμουν μια αναγεννησιακή γεροντοκόρη μπορεί και να πόζαρα για τις Τρείς Χάριτες του Ρούμπενς....

Ενώ σήμερα μάλλον σε κάτι τέτοιο με βλέπω (Lucien Freud)



29 σχόλια:

  1. Λοιπόν, αγοράζεις αυτό http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/88354

    βλέπεις πως για να χάνεις ένα κιλό την βδομάδα που είναι το νορμάλ (περισσότερο είναι επικίνδυνο), πρέπει να τρώς 1.100 θερμίδες λιγότερες την ημέρα από όσο τρως τώρα, και με βάσει αυτά που γράφει για τις θερμίδες των τροφών και των φαγητών, φτιάχνεις ένα καθημερινό μενού που περιέχει τα πάντα αφού απλά ζυγίζεις τα πάντα και υπολογίζεις τις ημερήσιες θερμίδες σου. Είναι πολύ πολύ απλό και αποτελεσματικό. έτσι κάποτε έχασα μια 30άρα κιλά. Οκ μετά από χρόνια πήγα φαντάρος και τα ξαναπήρα και μετά έπεσα στην ίδια λούπα "έλα μωρε, έχεις περιθώρια ακόμα", "έτσι κι αλλιώς τα χρόνια πέρασαν, κανείς δεν θα σε κοιτάξει πια, φάε και απόλαυσέ το". Όμως πάνω από όλα είναι θέμα υγείας οπότε είπαμε αρχίζουμε δίαιτα και σιγά σιγά θα τα χάσουμε. Όχι για να αρέσουμε στους άλλους, διότι και μοντέλο να είσαι οι περισσότεροι θα σε θέλουν πιο μοντέλο, αλλά για πάρτη μας, για να γκαβλώνουμε πρωτίστως εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτός ο Φρόιντ πόσα φροϋδικά θα έχει ο άνθρωπος για να ζωγραφίζει έτσι;! ;-)

    όσα κιλά και να είσαι αν δεν νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου δεν έχουν καμία σημασία... συμφωνώ σε όλα με τον μάλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -"για να γκαβλώνουμε πρωτίστως εμάς."
    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μ'αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "για να γκαβλώνουμε πρωτίστως εμάς."
    Άκόμα ένα like στην ατάκα του Mahler μουυυ (λατρείααα).
    Λοιπόν εγώ σήμερα έφαγα:
    Δύο κουλούρια θεσ/κης το πρωί.
    Μακαρονάδα με τόνο για μεσημέρι
    και 3 τεράστια κομμάτια πίτσα για βράδυ.
    Ανάμεσα τους άπειρους καφέδες και μισό ποτήρι coca cola.
    H βραδυνή πίτσα και ειδικά σ΄αυτή την ποσότητα ήταν περιττή. Έχω φουσκώσει τώρα και νιώθω χάλια. Αύριο θα τα πάω καλύτερα...ελπίζω. Περιμένω γραπτή αναφορά και από τους υπόλοιπους.
    Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όλες οι ευτυχησμένες-επιτυχημένες-ερωτεμένες γυναίκες, των 85 των 90 των 100 κιλών; Όλα τα αφράτα εφηβάκια που δεν αυτοκτόνησαν για το παραπάνω γραμμάριο; Όλοι οι άνθρωποι, που δεν πληρούσαν το πρότυπο cosmopolitan/men's health κι όμως έζησαν... χρόνια ωραία;

    Στον αντίποδα, όλες οι Hitory Tanες των 50 κιλών;
    Όλα τα κορμιά της νευρικής ανορεξίας που αποστεώθηκαν για ένα πουκάμισο ... x-small; Όλοι οι πανέμορφοι, δυστυχησμένοι άνθρωποι;

    Είναι η ευτυχία μια κλωστή δεμένη στο δείκτη της ζυγαριάς μας; Μια εγγύηση που δίνεται με βάση το νούμερο του τζην;

    Δε θέλω να ακουστώ εχθρική, ερωτήματα προσπαθώ να εγείρω.

    Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το έθεσε σοφά πριν: "Πρωτίστως πρέπει να γκαβλώνουμε εμάς".
    Ποιητής.

    (Λόγω κολλήματος του blogger το ξαναέγραψα, ελπίζω ότι δε θα εμφανιστεί διπλό το σχόλιο:) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @nefelokokkugia
    μανίτσα μου για αυτό δεν βρήκα τίποτα σπίτι να φάω? τα σαβούρωσες όλα εσύ??? Αχ άσε σκέτη σαλατούλα το βράδυ μπουχουχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν...

    3 κολοκυθοκεφτεδες, λιγα κολοκυθια βραστά, 1,5 τυροπιτακι, μερικες φράουλες και 2 βραστες αγκιναρες. Μοιρασμένα σε 3 γεύματα. Α και το πρωι λίγα κορν φλεικς....

    Στο ενδιάμεσο 3 ελληνικούς και έναν καπουτσίνο...στην Λέκκα μετά φιλενάδος γεροντοκόρης (αν μας πήρε κανα μάτι).

    Αυτή τη στιγμή λιγουρεύομαι τα πάααααντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως συμφωνώ με όλους σας για τη φράση του Mahler...αλλά εγώ εμένα δυστυχώς δεν με γκαυλώνω...και η πιο νυμφομανής λεσβία να ήμουν δεν θα μου την έπεφτα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όταν θα δείς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και θα σου αρέσεις τότε θα είσαι μια χαρά :)
    έλα τα κιλά που έχεις δεν είναι απάλευτα.

    Υ.Γ: Έφαγα σαλατούλα με διάφορα χορταρικά και λίγο τριμμένο τυρί από επάνω και θα μπορούσα να φάω και άνθρωπο χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Biologist
    Σωστά τα λες καλή μου και δε νομίζω ότι θα διαφωνούσε κανείς μαζί σου. Εξάλλου το πρόβλημα με το να είσαι hitori tana δεν οφείλεται σχεδόν ποτέ στα κιλά, αλλά στη νοοτροπία.
    Το να θέλει κάποιος να χάσει κιλά και να βελτιώσει την εμφανισή του, σημαίνει αγάπη γι΄αυτόν πρώτα από όλα.
    Αν πάρω ως παράδειγμα τον εαυτό μου, βάσει τους ύψους μου θα έπρεπε να είμαι 50 κιλά. Δε θέλω και δεν επεδίωξα ποτέ να είμαι τόσα. Αλλά όταν η κοιλίτσα με ενοχλεί γιατί με κόβει το τζην...εεε..έρχεται ο καιρός να με συμμαζέψω. Αν διαβάσεις την ανάρτηση που το ξεκινήσαμε όλο αυτό, θα δεις ότι είπαμε "οχι δίαιτα". Έχω δει πολύ κόσμο να παλεύει χρόνια με τις παλιοδίαιτες.
    Ο σκοπός είναι να μην τρώμε για να καλύψουμε τα συναισθηματικά μας κενά. Εγώ τουλάχιστον, έτσι έβαλα τα τελαυταία 5 κιλά που θέλω να πετάξω.
    Και θέλω να με δω με κοντό καλοκαιρινό φόρεμα και να νιώθω όμορφα. Θέλω να δω επίσης τη Hitori Tana με κοντό καλοκαιρινό φόρεμα και να χαμογελάει.
    Τον Mahler πάλι...ΟΧΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν με δείς με κοντό καλοκαιρινό φόρεμά θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα δείς πριν καούν τα μάτια σου χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χααχαχα Αυτό φοβήθηκα και είπα να σε προειδοποιήσω. Δε θα το αντέξω, μάνα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το μπαρδόν, δεσποινίς μεγαλομπουμπού μου, γιατί κακολογείτε τις τρείς χάριτες? Αυτές τις αποτύπωσε ο Ρούμπενς, δεν τόχαν μαράζι. Ισα ίσα.
    Αμ, την άλλη, που ήταν και βολεμένη επι του καναπέος!!! Μια χαρά την κόβω. Εχει μόλις αποφάει ένα βόδι και μερικές πρασινάδες σε στυλ αλέας.

    Τι λέτε τώρα !

    Αφήνω στην άκρη τις 50κιλες με την κυτταρίτις να χοροπηδά απο το στενό πανταλονάκι...

    Τα πάχη μου τα κάλλη μου, η ομορφιά μου όλη.. !!!

    καλώς σας βρήκα (το ότι έχω πεθάνει στο γέλιο, διαβάζοντας, το καταλογίζω στα υπέρ και χάρηκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να...αυτά κάνω και μετά με λένε κακιά. Ήρθα σπίτι σου για να σου τη σπάσω. Τρώω σαν το ζώων (πολύ ζώων όμως) αλλά έχω κολλήσει στα 50 κιλά. Αυτή είναι η μόνη μας διαφορά. Σε όλα τα υπόλοιπα...σα να με βλέπω βλέπωντας σε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλη μου εσύ θα λές τα πάχη μου τα κάλη μου και θα προχωράς.
    Εγώ πάντως που έχω μείνει στα 62 χρόνια τώρα, τρώω καλό πρωϊνό , καλό μεσημεριανό και το βράδυ φρουτάκι ή γιαουρτάκι.
    Αξίζει να δοκιμάσεις, όχι τίποτα άλλο μήν σπάσει το ράφι ...
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχά, βλέπω ότι έχετε βάλει τον πίνακα που έχω ποζάρει εγώ! Τον δεύτερο εννοώ! Μη σκατε χρυσή μου. Τι να πω κι εγώ που είμαι και πάνω και από 80 κιλά και πάνω από 50 χρονών; Αίσχος δηλαδή!Κι εδώ να δείτε δικαιολογίες... Οι γέννα, η δουλειά, η ανεργία, η νεύρωση, το σύνδρομο, ο Μήτσος... ατελείωτη η λίστα! Και να, ξυπνάω μια μέρα και ξαφνικά βλέπω 107. Σωριάστηκα η χοντρή στο πάτωμα από το σοκ. Και αρχίζω την μέθοδο "λίγο απ' όλα και λιγότερο για βραδινό". Μου πήρε 1,5 χρόνο αλλά κατέβηκα στα 82 όπου και παραμένω εδώ και 2,5 χρόνια. Θα μπορούσα να απωλέσω κι άλλα πλην όμως η δουλειά μου είναι καθιστική και μετά προτιμώ να κόβω βόλτες στο διαδύκτιο παρά στους δρόμους της πόλης. Ίσως αργότερα (πάρα μα πάρα πολύ αργότερα) να ξεκινήσω μια εκ νέου προσπάθεια. Οπότε χρυσό μου χαλαρά να το πάτε το θεματάκι. Λίγο απ' όλα και λιγότερο για βραδινό. Και απώλεια θα έχετε και δεν θα κουραστείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασικά πρέπει να στρωθείς στην δουλειά αλλά κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @φίλοι και φιλενάδες...

    εγώ λέω να πάρουμε τους δρόμους...(εκεί που είναι και τα τεκνά)...και πάνω απ'όλα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Και το λέω εγώ που νομίζω πως με σιχαίνομαι, αλλά για να γράψω αυτή την ανάρτηση πάει να πει πως προσπαθώ ακόμα να τον προστατέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @γαμάει και δέρνει και Μαίρη

    Καλως ήρθατε..και σας μισώ!

    Ε μα κιλά είναι αυτά! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Elsa
    δεν τις κακολογώ καλέ τις Χάριτες του Ρούμπενς...τις ζηλέυω :)

    @ Αθηνά

    Μια χαρά σ'ακούω. Γουστάρω γυναίκες που αλλάζουν τη ζωή τους. Δεν μας πτοεί τίποτα!

    @elf at bay

    thanks και εγώ θέλω να το πιστεύω.

    Welcome everyone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Δίδυμο νεφελω/μάλερ

    Κάτι λίγα μακαρόνια με κιμά, σαλάτα, κορν φλέικς και φράουλες.

    Οι τόνοι καφέ εννοούνται!

    Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. hitoritana mhn trelainesai,ta kila den einai apalefta opws leei ki o malher.efxhthite mou kalh epityxia mpainw xeirourgeio apo mia epiplokh pou parousiasthke sto sththos,prin dyo mhnes ekana epemvash meiwshs,anwrthwshs me epityxia thalega,den proseksa omws opws eprepe.filia se olous.h pantremenh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. hitoritana zw gia na se dw kai egw me kodo mini forema to kalokairi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ανώνυμη παντρεμένη

    ό,τι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ. Καλή επιτυχία φιλενάδα. Μην ανησυχείς για τίποτα. Και κανόνισε να στείλεις μήνυμα και σύντομα...σε θέλω γρήγορα ετοιμοπόλεμη να τα χώνεις!!!

    Πολλή θετική ενεργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ανώνυμε

    why not? αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φορέσω σχεδόν τίποτα από τη ντουλάπα μου...οπότε something's got to change :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μπορεί η αθηνά να ποζάρει στην δεύτερη φώτο,εγώ ποζάρω στην πρώτη φώτο σας,είμαι μια από τις τρεις!!!!!!η θεωρία καταρρέει οι χοντροί είναι ωραίοι που λέει κ το ασματάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μην το σκεφτεσαι,καν'την τη γαμοδιαιτα,εκτος του οτι ειναι κ θεμα υγειας μπορει να χτυπησεις κ γκομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι