Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η Έλλη σε καταλαβαίνει

Φίλες μου σας αγαπώ και σας περιμένω να ακούσω τα προβλήματα σας
Η Έλλη είναι εδώ για να σας βοηθήσει, μη διστάσετε να στείλετε το γράμμα σας στο hitoritana@yahoo.gr


Ακολουθεί η επιστολή μιας εξαίρετης νέας που πραγματικά με εξέπληξε με το ήθος της και την ακεραιότητά της

Λατρεμένη δίδα Έλλη,

Το όνομα μου είναι Ευφροσύνη, οι φίλοι με φωνάζουν Φροσάκι, και είμαι 43 χρονών. Ζω στου Παπάγου και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι ανύπανδρη και αγνή. Αποφάσισα να σου γράψω καθώς τον τελευταίο καιρό νομίζω ανακάλυψα την ρίζα του κακού.

Και εξηγούμαι. Μέχρι πρόσφατα, πίστευα πως όλα στη δουλειά μου κυλούσαν ρολόι. Οι συνάδελφοι με λάτρευαν κα με περιέβαλλαν με απεριόριστη στοργή. Κάθε Πέμπτη όλοι στο γραφείο περίμεναν πώς και πως τις πίτες που μαγείρευα αποβραδύς. "Γεια σου, Φροσάκι με την μελιτζανοπιτά σου" "Όποιος έφαγε από την κρεμμυδόπιτά σου, δεν ξανατρώει Φροσάκι!". Φιλοφρονήσεις που όσο ναι ναι σαν γυναίκα με ανέβαζαν. Με το που με συναντάγαν όλοι είχαν έναν καλό λόγο.

Όλοι;

Αχ, κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου η καψερή, στάχτη φαρμακερή με είχε τυφλώσει και δεν έβλεπα μπροστά μου, ματζουράνες είχαν φυτρώσει στα αυτιά μου και δεν άκουγα η δόλια.

Μια Πέμπτη, δυο βδομάδες πριν, τους είχα πάει τσουκνιδόπιτα. Με το βιτάμακι της, με το γαλατάκι της, με την φετούλα της. Δεν έμεινε κομμάτι. Και να σου τα "ποιος θα σε παντρευτεί ρε Φροσάκι να κάνει την τύχη του" και να σου τα "αλί, σε μάς που παντρευτήκαμε πριν σε γνωρίσουμε χρυσοχέρα μας". Έτρωγαν αυτοί, χόρταινα εγώ. Που δεν μου βούλωνε ο οισοφάγος της ηλίθιας.

Στο τέλος της βάρδιας μαζεύω τα τάπερ μου, καληνυχτίζω τους συναδέλφους και εκεί που κατέβαινα τις σκάλες, συνειδητοποιώ πως είχα ξεχάσει την βεντάλια μου. Γυρίζω να την πάρω και τι ακούω;

Το Μαρικάκι, συνάδελφος από το αντικρινό γραφείο, είχε βάλει κάτω όλους τους συναδέλφους, μεταξύ των οποίων και ανύπανδρα παληκάρια, και είχε ανοίξει τον οχετό της. "Που με τις τεμπελοπιτές της πάει να σας τυλίξει παιδιά, που δεν κοιτάει τα χάλια της, που βρήκα τρίχα στην μπουγάτσα της και κόντεψα να πνιγώ, που αλοίμονο σ'όποιον πέσει στα χέρια της βρωμιάρας, που ούτε φύλλο δεν ξέρει να ανοίγει η παρθενοΛωξάντρα" και άλλα πολλά που δεν δύναμαι να γράψω.

Να λοιπόν γιατί δεν παντρεύομαι. Με πέθανε η γλωσσοφαγιά της Μαρίκας. Τόσες πίτες για το τίποτα. Κολοκυθόπιτα εγώ το μεσημέρι, κατάρες η Μαρίκα όταν έφευγα. Πρασσόπιτα νηστίσιμη το Φροσάκι την σαρακοστή, θάψιμο μετά η Μαρίκα ότι δήθεν βρήκε μυζήθρα στο κομμάτι της. Μακαρονόπιτα ηπειρώτικη με φύλλο που ξεστραβώθηκα να ανοίγω όλο το βράδυ εγώ, "καλέ Κανάκι είναι το φύλλο δεν το βλέπετε", το Μαρικάκι.

Το συμπέρασμα, οι πίτες μου οι φτιαγμένες με νοικοκυροσύνη και μεράκι, να μετατρέπονται σε χυλόπιτες από τα αναθέματα του Μαρικακίου.

Τί να κάνω Έλλη μου. Πάω να τρελαθώ. Με έφαγε η γλωσσοφαγιά της! Σώστε με!

Με λατρεία,
Ευφροσύνη Καπανδριτίου του Παντελεήμονος.


Πολυαγαπημένη μου φίλη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Καταρχήν θα θελα να σε συγχαρώ για τη νοικοκυροσύνη σου διότι λίγες είναι οι πραγματικές νοικοκυρές σήμερα που ξέρουν τσουκνιδόπιτα. Αχ να ξερες τι μου θύμησες τώρα. Θυμάμαι μικρές, ήμασταν με την γιαγιά μου τη Σουλτάνα από τη Μικρά Ασία, μας έκανε τσουκνιδόπιτα και μας έλεγε ότι όποιος άντρας φάει μια ολόκληρη πίτα από τα χεράκια μας θα γίνει δικός μας. Πρέπει μόνο να προσέξεις η τσουκνίδα να είναι αρσενικιά γιατί αυτό είναι το μυστικό και το βούτυρο να είναι φρέσκο και όχι αγοραστό.

Εσύ αγάπη μου με έχεις καταπλήξει.
Τι νοικοκυροσύνη, τι σεμνότητα, τι μόρφωση, και τι καλή ανατροφή που έχεις…

Πραγματικά όταν μια γυναίκα παραμένει στα 43 της τίμια και ανέγγιχτη και κάνει τσουκνιδόπιτα τότε το μόνο που μου μένει να της πω είναι συγχαρητήρια και μπραβό σε αυτήν αλλά και στους γονείς της που την μεγάλωσαν με τέτοιον ενάρετο τρόπο.
Τις προάλλες έβλεπα κάτι ζευγαράκια πάνω σε μηχανή και αγκαλιαζόταν φορώντας ελάχιστα ρούχα πάνω τους. Mα δεν καταλαβαίνουν επιτέλους ότι έτσι βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και ότι ο κόσμος κινδυνεύει εξαιτίας της επιπόλαιης αυτής συμπεριφοράς;

Όσο για σένα Φρόσω μου θα θελα να ξέρεις ότι αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση και να μην δίνεις σημασία στη Μαρίκα και στα άλλα γύναια. Κάλεσε τους συναδέρφους σου μια Κυριακή μεσημέρι ώστε να πεισθούν εξ ιδίοις όμμασι για τις μαγειρικές σου ικανότητες και να σταματήσουν να αμφισβητούν τις ικανότητες σου στην κουζίνα.

Ο μέλλων σύζυγος σου θα εντυπωσιαστεί από όλα αυτά και σύντομα θα δεχτείς πρόταση γάμου.

Σε φιλώ και συνέχισε έτσι.


ΥΓ. Θα εκτιμούσαμε πάρα πολύ αν μας έστελνες τις συνταγές σου να τις δημοσιεύσουμε στο blog μας.




29 σχόλια:

  1. Έλλη θα σε παρακαλέσω να μην παίρνεις πρωτοβουλίες χωρίς να με συμβουλευτείς. Δεν θα μου το κάνεις τσελεμεντέ εδώ μέσα. Και στο κάτω κάτω, επειδή το Φροσάκι είναι φίλη σου δεν σημαίνει πως είναι και αποδεδειγμένα άξια μαγείρισσα.

    Μαζέψου Έλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά κι εσύ τώρα... Δεν θα γίνει τσελεμεντές με μια συνταγή στη χάση και στη φέξη...

      Διαγραφή
    2. Άσε με ρε Αθηνά. Που όποια παρλιακή γνωρίζει στις εκδρομές της μου την κουβαλάει εδώ.

      Διαγραφή
  2. Άκουσε να σου πω αγάπη μου...

    Τόσο καιρό δεν ανοίγω το στόμα μου γιατι ήθελα να ξεπεράσεις το σοκ του ζουμπά.Ανέχτηκα τα πορνο άρθρα σου που με σοκάραν και μόνο στην ιδέα, μόνο στο άκουσμα των λέξεων κοκκινίζω και εσύ θα μου κάνεις θέμα επειδή η Ευφροσύνη αυτή η υπέροχη καταπλητική κοπέλα θα γράψει συνταγές στο blog μας. Δηλαδή αν δεν έχει θέση η κοπέλα αυτή εδώ ποιος έχει τα πορνοαυνανιστικά κείμενα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααχ είδατε που σας τα έλεγα; Τι τραβήξαμε με τον Τέλη τον ζουμπά και τον χωρισμό;
      Αλλά κι εσείς τώρα κυρία Έλλη μου τα παραλέτε. Δεν είναι και τόσο πορνοαυνανιστικά τα κείμενα.

      Διαγραφή
  3. Σαν πολύ αέρα δεν πήραμε Ελλάκι;;;;
    Αν εγώ είμαι μια γυναίκα που τα χει καλά με το σώμα της, που ξέρει να επικοινωνεί και να παίρνει χαρά από κάθε πόρο του δερματός της, αν έχω μια αισθαντικότητα που βοά, δεν σου φταίω εγώ.

    Όπως δεν φταίω αν ο κυριούλης που έχει τα είδη φο μπιζου αποδείχτηκε ότι τον ψάχνει το ΣΔΟΕ...θέλεις να το πάμε μέχρι εκεί; No problem "φιλενάδα".

    Το Φροσάκι να πάει τις συνταγές της στη Βέφα. Άντε μην τα κάνω όλα ρημαδιό εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος κυριούλης; Ποιο ΣΔΟΕ; Τι ξέρεις; Για λέγε, για λέγε...

      Διαγραφή
    2. Άσε γιατί αν το ανοίξω θα κλείσουν σπίτια....

      Διαγραφή
  4. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΛΗ ΔΕΛΗΜΑΝΗ
    Η ΠΙΟ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΣΑΣ

    Και αν θέλεις να ξέρεις ο κ Νίκος δεν μου άγγιξε ποτέ ούτε το χέρι
    διότι δεν θα το επέτρεπα ποτέ κάτι τέτοιο.
    Και το ΣΔΟΕ κάνει απλώς τακτικό έλεγχο
    Η Φρόσω θα γράψει. Μίλησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Έλλη, τι είναι αυτά που σας προσάπτει η Hitori Tana; Αληθεύουν;

      Διαγραφή
  5. Φροσάκι,δε σου τα λεει καλά η κυρία Ελλη!Αν και πέρασε η μπογιά μου πια,εξηκοντούτης και βάλε γέρων πλέον,οι αντρες ,καλή μου,δεν θέλουν μόνο πίτες,θέλουν και...π...πες,συγγνωμη,δηλαδή,κυρίες μου,δια την...ανθη(-θυ)ροστομίαν μου:))
    -Ειμαι πλέον ή βεβαιος ότι η κακή συνάδελφος σου η Μαρίκα δεν ειχε βάλει κάτω όλους τους άντρες του γραφείου κακολογώντας τις πίτες σου,αλλού απέβλεπε η αχόρταγη!!:)))

    Κυρίες μου,να ειστε καλά,γελασα με την ψυχή μου πρωί-πρωί και στα σοβαρά τωρα,πάλι συγγνωμη,για την αθυροστομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ παρακαλώ...Εκφράσου ελεύθερα.
      Μια και δυό της τα χω πει της Έλλης για τις πίπες.

      Διαγραφή
  6. Φροσάκι την πάτησες!
    Το φύλλο και δη χειροποίητο δεν το χρησιμοποιούμε παρά για να τυλίγουμε τα αρσενικά. Ασε τις τσουκνίδες και ρίξε αναδόμηση του παρουσιαστικού σου με μπόλικη τσαχπινιά!
    Αυτά δεν θα τα βρεις στον Τσελεμεντέ μάνα μου!
    Ρώτα και τις παλιές καραβάνες!
    Η κα Ελλη είναι σεμνότυφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χώσε ρε Αντιγόνη. Που με έχει κάνει τόφαλο. Στα Καλύβια με έτρεχε σαββατόβραδο, σε οικογενειακή ταβέρνα. Από αυτές που σε κερνάν και γιαουρτάκι με μέλι φεύγοντας. Άστα.

      Διαγραφή
    2. Αχ, στα Καλύβια, που το μπιφτεκάκι τους είναι σαν την Πλατεία Συντάγματος, τι μου θυμίσατε του πεινασμένου!

      Διαγραφή
    3. Είσαι γνώστης απ'ό,τι βλέπω του "Τριγώνου" των Βερμουδών. Καταλαβαίνεις πως φύγαμε από κει. Έσπρωχνε η μία την άλλη να χωρέσει στο αυτοκίνητο.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητή Hitori Tana, να στο παρα-τσικ να ζητάω κι εγώ σήμερα τις συμβουλές της Ελλης. Εκεί λίγο μετά τα 40 τον τύλιξα τον Μιχαλάκη (κακή του ώρα - φτου σκ... στο στόμα μου) και λάθος ξε-λάθος ξέφυγα απ'το ράφι. Βέβαια τον έστειλα μέσα σε 7 μήνες γιατί ο Μιχαλάκης ήθελε, καθαρίστρια, μαγείρισα και συμπληρωματικό εισόδημα γιά να βγαίνει οικονομικά να βάλει τη θειά του στο γηροκομείο. Τώρα όμως είμαι μιά χαρά ευτυχισμένη και ξίλωσα και το ράφι μη με περιμένει άλλο άδικο.

    Ααααα και με την ευκαιρία, καλώς σας βρήκα καλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mary-Ginger καταρχάς καλως ορίσατε...λατρεύω το όνομά σου! Καλά έκανες και το ξήλωσες αν και εμείς εδώ μεσα προσπαθούμε να στηρίξουμε τον αγώνα για ένα περήφανο ράφι!

      Ό,τι θες να ρωτήσεις την Έλλη ελεύθερα..αν και είμαι σίγουρη πως δεν θα συμφωνήσει με την άρνησή σου να παίξεις το ρόλο καθαρίστριας/μαγείρισσας/μετα συγχωρήσεως πουτάνας.

      Εγώ πάλι μαζί σου!

      Διαγραφή
  8. Αγαπητή Φρόσω, όσο κι αν συμπονώ την προσπάθειά σας, φαίνεστε εξαιρετική νοικοκυρά, είδα μια λεπτομέρεια που με τρομοκράτησε. Λέτε ότι βάλατε το βιταμάκι του στην πίττα.

    Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μαργαρίνη - σε οποιαδήποτε μορφή - είναι καταστροφική για τον οργανισμό. Είναι χημικά επεξεργασμένη ουσία, δε θυμάμαι λεπτομέρειες, οπότε να προτιμάτε μόνον βούτυρο τούδε κι εφεξής. Έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες και είναι πιο νόστιμο και υγιεινό. Εναλλακτικά λάδι μόνο έξτρα παρθένο για να μην έχει υποστεί θερμικές και χημικές επεξεργασίες.

    με τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν εγώ τα λεγα χρυσό μου πως το Φροσάκι δεν είναι αποδεδειγμένα καλή μαγείρισσα και να περιμένουμε λίγο να δοκιμαστεί στην πιάτσα πριν της προσφέρουμε στήλη....Άρχισαν ήδη οι καταγγελίες!

      Στη Βέφα να πάει, που βάζει βούτυρο και στο παστέλι.

      Διαγραφή
  9. Εγώ θα έλεγα να αφήσεις τις πίτες και τα φαγιά και να ασχοληθείς λίγο με σένα! Κάνε κάτι ρε παιδί μου!!! Πάρε κάνα πιο τολμηρό ρούχο, φτιάξε το μακιγιάζ σου, ένα κομμωτήριο, βγες λίγο παραπάνω και δεν μπορεί... έναν γκόμενο θα τον χτυπήσεις...πού θα πάει!!!!
    Έναν άντρα αγάπη μου, δεν τον ρίχνεις με το φαϊ!!! Με άλλα τον ρίχνεις απλά το φαγητό έρχεται συμπληρωματικό στα άλλα!!! Κι αυτή η κυρά Έλλη δεν μας τα λέει καλά!!! Σε ποιόν αιώνα ζει;
    Άντε...και καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σ'ακούσει να τη λες "κυρά" πολύ θα το χαρώ. Άντε γιατί πολύ αέρα έχει πάρει τελευταία!

      Διαγραφή
    2. @Hitori Tana
      Μόλις η κυρία Έλλη δει αυτό το "κυρά" και απαντήσει, ειδοποίησε με να έρθω να απολαύσω την απάντησή της!
      Δεν θέλω να το χάσω!

      Διαγραφή
    3. Aχ μακάρι να ζήσουμε κανα cat fight...

      Διαγραφή
    4. Που είναι ντε;;;
      Την περιμένω!!!

      Διαγραφή
  10. Για πίτες στο φούρνο κυρίες μου. Εξ άλλου οι μαμά του τις κάνει πάντα καλύτερα.
    Όπως λέει κι ο ανωτέρω κύριος με πίτες δεν πας μπροστά. Αποτελούν βέβαια ωραιότατο χόμπυ για τις μοναχικές νύχτες, κι αυξάνοντας το βάρος στεραιώνουν το ράφι. Οπότε, μις Φρόσω αν ανταλλάξετε συνταγές με την Κυρία Έλλη σας βλέπω κολλητές να ανταλλάζετε και πικρές ιστορίες μια ζωή.
    Μακριά από την κουζίνα λοιπόν, δεν το ξέρατε; Εξ άλλου οι περισσότεροι άνδρες σήμερα καμαρώνουν για τη μαγειρική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Δάφνη θα συμφωνήσω μαζί σου. Τελικά η επιστολή αυτή ήταν το βατερλώ της Έλλης! Δεν ξέρω πώς μπορεί να αντιδράσει πλέον.

      Διαγραφή
  11. τι σχεση εχουν τα λιγα ρουχα με την ασφάλεια στο δρόμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανε εσυ αυτα που κανεις παντα και ασε της κοτες της συναδελφησες σου να λενε,ειδικα τουτη τη Μαρικα.Και ρε παιδακι ασε της σεμνοτυφιες και την νοικοροσυνη για λιγο.Κοιτα λιγακι να χαλαρωσεις,να ζωηρεψεις λιγο και ασε τους υπολοιπους να βραζουν στο καζανι που μονοι τους πεσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι