Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σινε Νετσεσιτατε όπως λέμε Σινε Λαουρα



Στάζω. Σταγόνες ρέουν κατά μήκος των λαχταριστών μπουτιών μου. Ζεσταίνομαι και πλήττω.
Ξυρίζω τους γλουτούς μου, ιδρώτας, τρίχα και σαπούνι μαζί. Έχω απλώσει ένα κουζινόπανο στο κρεβάτι και ξυρίζομαι εκεί πάνω. Βαριέμαι να πάω μπάνιο. Η γειτόνισσα έχει βάλει στη διαπασών την τηλεόραση, ο ανεμιστήρας με χτυπάει με ζεστό αέρα, οι τρίχες κολλάνε πάνω μου γίνονται ένα με τον ιδρώτα, η αισθητική του καλοκαιριού έχει επιβληθεί κυρίαρχη.

Σκέφτομαι πόσο καιρό έχω να ξυρίσω το μουνί μου. Έχει γίνει ένα μικρό αλσύλλιο, αλλά δεν βρίσκω το λόγο. Ποιός θα το δεί; Τεστ παπ έκανα. Δεν βαριέσαι, αρχίζω να ξυρίζομαι και πάνω. Κι ας μην το δει κανείς. Το τηλέφωνο χτυπάει και μια φίλη με ενημερώνει πως τα αποτελέσματα βγήκαν και δεν με πήραν στη δουλειά που περίμενα. Δε βαριέσαι...της λέω να κλείσει γιατί είμαι με το μισό μουνί αξύριστο.

Αργά σταθερά συνεχίζω τη δουλειά μου. Ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο, τη μασχάλη, κάτω από τα γαλακτερά βυζιά μου. Κοιτάω τη λεκανίτσα δίπλα, ανακατεμένα χλιαρό νερό, τρίχες, κρεμοσάπουνο. Ούτε δουλειά, ούτε διακοπές, ούτε αντρας και φέτος.

Τελειώνω, σκουπίζομαι, σηκώνομαι πετάω το νερό. Πάω στον καθρέφτη και με κοιτάω έτσι γυμνή, ιδρωμένη, ξυρισμένη, αγάμητη.

Η περιοχή γύρω από το μουνί μου είναι κόκκινη. Ερεθισμένη. Ο νόμος του ξυραφιού του Όκαμ λέει να δεχόμαστε την απλούστερη υπόθεση. Αν το μουνί μου είναι κόκκινο και ερεθισμένο δεν είναι γιατί εισέβαλε μέσα του ένας γεροδεμένος οικοδόμος. Είναι γιατί το ξύρισα με απλό ξυράφι και σαπούνι. Δεν είναι γιατί το λάτρεψε ο λυγερόκορμος πιτσαδόρος, ούτε γιατί το χάιδεψαν τα άγρια δάχτυλα ενός αγρότη, δεν είναι χορτασμένο από φιλιά από τον προποτζή της γειτονιάς, μήτε κατατροπωμένο από τις εισβολές του ανώνυμου Κορυδαλλιώτη. Είναι από το Μπικ!

Παρομοίως, αν η φίλη σου σου φερθεί άσχημα, δεν είναι γιατί έχει ψυχολογικά, δεν είναι γιατί έχει κατάθλιψη, δεν είναι γιατί δεν έχει μάθει να αγαπά, δεν είναι γιατί δεν της πέτυχε η βαφή, δεν είναι το ζώδιο, δεν είναι γιατί μερικοί άνθρωποι είναι σαδιστές και πρέπει να τους δέχεσαι, δεν είναι γιατί σε πήγε θάλασσα, δεν είναι γιατί "έτσι είναι οι σχέσεις", δεν είναι γιατί "είσαι η μαμά της και αυτή η κακομαθημένη κόρη". Μερικές φορές είναι η πιο απλή εξήγηση. Ότι έκανε μαλακία, και μέχρι να ζητήσει συγγνώμη, το ξυράφι του Όκαμ λέει πως είναι μαλακισμένη!

Sine necessitate!



31 σχόλια:

  1. Αγαπητή μου,

    καταρχήν είμαι απολύτως σίγουρη οτι η φίλη σου είναι πάρα πολύ καλή κοπέλα και πάρα πολύ όμορφη
    και είμαι εντελώς βέβαια οτι έχει δίκιο, και άδικα την κατηγορείς
    Τον ελέφαντα τον τρώμε κομματι κομμάτι
    Ξεκίνα από ένα πολύ μικρό κομμάτι
    μια δαγκωνιά έτσι για αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σοφό το ξυράφι του Οσάμ..
    ίσως καιρός να αρχίσουμε να το ακούμε, και να σταματήσουμε να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε ανθρώπους και καταστάσεις..

    υγ: ένα απο τα ψυχαναγκαστικά που κουβαλάω, είναι ότι πρέπει να είμαι παντα αποτριχωμένη (καλά δεν σου πα να αποτριχώνομαι και κάθε μέρα ούτε να γυαλίζω και να αστράφτω απο που και αν με κοιτάξεις, αλλά να διατηρώ μια φυσιολογική τριχολογική πυκνότητα, να μη θυμίζω αρκούδι βρε παιδάκι μου) ακόμη και αν δεν προβλέπεται να το δει κάποιος, γιατί πάντα σκέφτομαι πως αν πάθω κάτι (ατύχημα, κωλικός χοληδοχου κύστης, κάτι τέτοιο..) και καταλήξω στο νοσοκομείο πως θα με δει έτσι ο γιατρος;;; επίσης με την ίδια λογική φοράω κάθε μερα καθαρό βρακί χωρίς τρύπες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε αυτό με το βρακί το έχω κι εγώ. Πόσες φορές έχω φορέσει τρύπιο βρακί και λέω μια σκωληκοειδήτιδα να πάθω πάει ρεντίκολο έγινα. Όσο για την τριχοφυία σόρρυ αλλά το χειμώνα πολλές φορές έχω βγεί έξω φλοκάτη. Βαριέμαι.

      Διαγραφή
  3. Παιδί μου, γιατί δεν την κάνεις την αποτρίχωση με κερί που δεν αφήνει και κοκκινίλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκιάζομαι τον πόνο. Ποτέ μου δεν έμαθα πως να'μαι κοκκέτα.

      Διαγραφή
    2. @ Αθηνά
      ποιος είπε οτι η αποτρίχωση με κερί δεν αφήνει κοκκινίλες; αυτό κι αν ερεθίζει το δέρμα και το αφήνει κατακόκκινο για μέρες!!!! και πονάει!!
      βέβαια το αποτέλεσμα ειναι πολύ καλύτερο και κρατάει και πολυ περισσότερο..

      Διαγραφή
    3. @vanilla
      Vanilla μου, η αλήθεια είναι ότι στα βάθη του περασμένου αιώνα που ξεκίνησα τις αποτριχώσεις κοκκίνιζε και το δικό μου δέρμα, όμως τώρα πια, ύστερα από 3.126 φορές δεν παθαίνω τίποτα! Είναι μάλλον κάτι που το συνηθίζει το δέρμα συν τω χρόνω! Και αργούν να βγουν ( 1 1/2 μήνα) και αραιώνουν μετά από κάθε επανάληψη και βγαίνουν πιο απαλές και δεν με τσιμπάνε!

      Διαγραφή
    4. @Hitori Tana
      Ούτε εγώ είμαι κοκέτα. Τεμπέλα είμαι και γι' αυτό η αποτρίχωση με το κερί. Μου διαρκεί 1 1/2 μήνα, όπως έλεγα πιο πάνω στη vanilla!

      Διαγραφή
    5. Έλα τώρα που δεν είσαι κοκέτα. Οι τεμπέλες δεν τυλίγουν σκορπιούς. Κάτι κάνεις.

      Διαγραφή
    6. Αθηνά μου, κι εγώ με κερί αποτριχώνω την κορμάρα μου!
      Ξυράφι δεν έχει ακουμπήσει ποτέ στο μεταξένιο δερματάκι μου!! Και ακόμη, μετά από τόσα χρόνια (κούχου κούχου), κοκκινίζω πάντα και πονάω πολύ.. Αλλά μάλλον το μεσογειακό γονίδιο της μάυρης τρίχας φταίει γιαυτό..

      Διαγραφή
    7. @Hitori Tana
      Ναι αλλά τυλίγουν Αιγόκερους. Ο Σκορπιός της παρέας είμαι εγώ!
      Κατά τα άλλα δεν κάνω τίποτα.
      Με πήρε για την προίκα μου!!!

      Διαγραφή
    8. @vanilla
      Υπομονή! Σε 35 χρόνια δεν θα κοκκινίζεις καθόλου!
      Φταίει φυσικά και το μεσογειακό γονίδιο!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για αυτό εγώ δεν ξυρίζω τίποτα αγάπη μου. Γιατί το να ξυρίζεις τα απόκρυφά σου σε βάζει σε σκέψεις, και ποιος το θέλει αυτό. Όσο για την φιλενάδα, μια στο τόσο μπορεί να είναι μαλακισμένη. Μην της γίνει συνήθεια μόνο. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ μπήκα σε σκέψεις και δεν το θελα. Σήμερα πχ που το βλέπω φρεσκοξυρισμένο το λυπάμαι πιότερο που κάθεται έτσι έρμο και με κοιτά.

      Διαγραφή
    2. χιχιχιχι.. μου θύμισες μια φορά προ αμνημόνευτων χρόνων, που ήμουνα στο πατρικό για διακόπες και μόλις είχα επιστρέψει στο σπίτι απο συναντηση με αισθητικό δια αποτριχωση.. Και με βλέπει η μαμά μου να αστράφτω και μου λέει: "Κρίμα δεν είναι να μην το απολαμβάνει κανείς;;!"

      Διαγραφή
    3. έχεις ακούσει τέτοια ατάκα από μανούλα??? OMG!!!

      Διαγραφή
    4. αμέ ναι! :Ρ και να φανταστείς αυτό δεν είναι καν στα κορυφαία 5!!
      Η μανούλα δεν ήτανε έτσι.. μια φυσιολογική υστερικιά ελληνίδα μάνα ήτανε.. Μετά την βάρεσαν οι ορμόνες και εξελίχθηκε!! Τι να πω;;

      Διαγραφή
    5. καλέ κάνε πόστ με τις ατάκες της μανούλας τώρα που γράφτηκα και αναγνώστης σου :)

      Διαγραφή
  6. Καλά έκανες και το ξύρισες...μπορεί να σου βγει κάνα ξαφνικό, να μην είσαι προετοιμασμένη;;;;
    Για την φιλενάδα, θα συμφωνήσω με τον mahler! Άμα της γίνει συνήθεια, ξέρεις εσύ...ξύρισμα!

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο ξαφνικό που περιμένω είναι καμιά καλοκαιρινή δερματίτιδα άντε και κανα σπαστικό σπυράκι.

      Διαγραφή
  7. Τώρα είσαι έτοιμη για όλα! Και αυτό είναι το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κείμενο φαλτσέτα! και δεν εννοώ λόγω ξυραφιού. από τα πιο ειλικρίνη που έχω διαβάσει, τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α ρε Χιτόρι πόσο μέσα στην γιαπωνέζικη κουλτούρα, σα να έβλεπα ταινία δραματική με την ιεροτελεστία της γκέισας, ωραίο και το τράγουδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουροσάβα της αγαμίας.... αφου σκέφτομαι να το αλλάξω σε Ναμουγαμαγαν Τομουνακι.

      Διαγραφή
  10. καημενε οκαμ που κατέντησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιατι έτσι. αφου μια χαρά είσαι. αρκει να ανοιξεις τα ποδια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι