Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η Έλλη σε καταλαβαίνει


 Αγαπητή μου Έλλη,

Θα θελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε εσύ και οι συνεργάτες σου. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να σου στείλω γράμμα αλλά πάντα την τελευταία στιγμή άλλαζα γνώμη. Νομίζω τώρα ότι έχει φτάσει η στιγμή διότι νιώθω πιο μόνη από ποτέ.

Είμαι τριάντα ένα χρονών  δουλεύω περίπου δέκα ώρες καθημερινά, είμαι οικονομικά ανεξάρτητη και δεν έχω καθόλου προσωπική ζωή. Η κοινωνική μου ζωή είναι ελάχιστη, και έχω ελάχιστους φίλους.

Ερωτικά δεν έχω κάποια σχέση, και ούτε είχα ποτέ. Η κολλητή  μου λέει ότι επιτέλους πρέπει να «αποκτήσω ζωή». Στον ερωτικό τομέα αν εξαιρέσουμε  κάποιες περιστασιακές γνωριμίες που κάνω είμαι εντελώς μόνη. Το χειρότερο είναι οτι δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλω και τι ακριβώς μ αρέσει. Έχω πάρα πολλές φοβίες τις οποίες σιγά σιγά προσπαθώ να ελέγξω. Νιώθω πάρα πολύ έντονη την αίσθηση της απόρριψης από όλους και ότι όλοι θα με σουτάρουν μόλις περάσει λίγο ο καιρός. Δεν μου αρέσει η εξωτερική μου εμφάνιση και αισθάνομαι άσχημα για αυτήν.  Αισθάνομαι ότι είμαι μία κουλή που δεν αξίζει την αγάπη.
Ξέρω ότι δεν μπορείς να με βοηθήσεις αλλά θα χαιρόμουν να ακούσω τη γνώμη σου.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί η  επιστολή και η απάντηση στο blog

Δηιάνειρα. 


Αγαπητή Δηιάνειρα, 

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την αμέριστη υποστήριξη στο έργο που έχω αναλάβει.

Λες πως είσαι απελπισμένη, πως ζεις εγκλωβισμένη σε ένα αδιέξοδο, είσαι φοβισμένη, έντρομη και δεν γνωρίζεις τί θέλεις και τί θέλουν οι άλλοι από σένα. Δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν παντρεύτηκες ακόμα. Βιώνεις το άγχος της μόνιμης απόρριψης και απορρίπτεις καθημερινά πρώτη εσύ τον εαυτό σου λέγοντας πως δεν σου αρέσεις. 

Το χειρότερο? Καταλήγεις πως δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

Μέγα λάθος χρυσή μου. 

Θα σου πω μια πραγματική ιστορία για μια γνωστή μου που θα λύσει όλες τις ανησυχίες σου.

Η Μερόπη ήταν μία από τις καλύτερες μαθήτριες στο σχολείο μας. Ως αριστούχος αρσακειάς υπήρξε πρώτη στα μαθήματα και πρώτη στους παραδοσιακούς χορούς.Τα βράδυα που οι άλλες κοπέλες ξενυχτούσαν παίζοντας "μπουκάλα" με νεανίες αγνώστου κοινωνικού υπόβαθρου, η Μερόπη μελετούσε επιμελώς τριγωνομετρία και εξασκείτο στην νησιώτικη πεντοζάλη και τον γρεβενιώτικο γονατιστό. Τί κι αν οι άλλες άτακτες μαθήτριες δεν την καλούσαν στις εξορμήσεις τους στο Ζάππειο και τα σαββατιάτικα πάρτυ όπου ξεσάλωναν ακούγοντας κασσέτες στη διαπασών και κατηφορίζοντας στην διαφθορά. Η Μερόπη βοηθούσε την μάνα της στο σπίτι και αποκόμιζε τόνους σύνεσης από την σοφία της γριάς.

Όταν αποφοιτήσαμε η Μερόπη εισήλθε στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο και μετά από 4 έτη σκληρών σπουδών βγήκε στην αγορά εργασίας. Διορίστηκε καθηγήτρια οικιακής οικονομίας στο Κιλκίς και εξασκεί από τότε το χρηστό λειτούργημα της διδασκάλισσας, νουθετώντας και ενσταλάζοντας στους μαθητές της την αγάπη για την τάξη και την νοικοκυροσύνη.

Τον Ιούλιο, στο γάμο μιας πρώην συμμαθήτριάς μας (μίας εκ των ασώτων), είδα για τελευταία φορά την Μερόπη. Το μάτι μου έπεσε πάνω της την ώρα που έσερνε εναν θρακιώτικο ζωναράδικο. Τί που τα μαλλιά της είχαν πια γκριζάρει, τί που τα μάτια της είχαν μαραζώσει, τί που το σώμα της είχε μπαταλέψει, πρώτη και καλύτερη η Μερόπη έσερνε τους χορούς, με ένα χαμόγελο που πλησίαζε την τρέλα, με μια έξαψη που έλεγες τώρα θα εκραγεί και θα μας πλακώσει όλους στα χαστούκια. Όταν στον επόμενο τσάμικο την πλησίασε η συμπεθέρα της νύφης για να σύρει αυτή το χορό, η Μερόπη την βούτηξε από τη βάτα του ταγιέρ και της έριξε ένα βλέμμα με τόσο πάθος, που η συμπεθέρα αμέσως κατάλαβε και οπισθοχώρησε. Φυσικά μέχρι να τελειώσει η γαμοπανήγυρη η Μερόπη δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να σύρει το χορό.

Λίγο πριν τελειώσει το γλέντι και ενώ η Μερόπη έδινε τα ρέστα της, μόνη της πια, ρίχνοντας έναν ζεϊμπέκικο, κι ενώ η μουσική είχε σταματήσει προ πολλού και κανείς δεν της βαρούσε παλαμάκια, σηκώθηκα, γονάτισα μπροστά της και άρχισα να δίνω το ρυθμό. Η Μερόπη ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα αλλά δεν το βαζε κάτω. Πρώτη στα μαθήματα, πρώτη στο χορό. 

Σκέφτηκα, τί κι αν δεν την πλησίασε ποτέ άνθρωπος... Ποιός είναι σε καλύτερη θέση τώρα? Η νύφη που γλέντησε τη ζωούλα της μοιράζοντας τον ανθό της σε όποιο αρσενικό της τον ζητούσε μέχρι να βρει τον γαμπρό της ή η Μερόπη που πέρασε στη Χαροκόπειο και έχει μισθό δημόσιου υπαλλήλου εν μέσω μεσοπρόθεσμου?
Και στο κάτω κάτω τί έπαθε η Μερόπη? Μια χαρά κοπέλα έμεινε και κανείς δεν έχει να προσάψει τίποτα στο όνομα και την τιμή της. Και ο μισθός μισθός. Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει. Δεν την αγγίζουν τη Μερόπη λιτότητες και τρόικες.


Είμαι σίγουρη πως έλυσα το πρόβλημά σου φίλη Δηιάνειρα.

Με εκτίμηση. 

Καλό φθινόπωρο στις αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Έλλη.


25 σχόλια:

  1. Καλό φθινόπωρο κα Έλλη, επειδή με αφήσατε κάγκελο εσείς και η δίδα Δηιάνειρα, νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγηθεί λίγο πιο εκτενώς αυτό το σημείο: "ερωτικά δεν έχω κάποια σχέση, και ούτε είχα ποτέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή sewsome, θα επιχειρήσω μια απάντηση, διότι μου εδημιουργήθη και εμένα η απορία. Νομίζω ότι η φράση αυτή συνδυάζεται με το "όλοι θα με σουτάρουν μόλις περάσει λίγο ο καιρός". Ο συνδυασμός δείχνει, νομίζω, ότι η Δηιάνειρα δεν έχει μόνιμη ερωτική σχέση - άλλου είδους σχέσεις επομένως έχει, έστω με ανθρώπους που θα τη σουτάρουν.
    Και μέχρι να την σουτάρουν, του δίνει και καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελα ρε συ,εχει περασει Χαροκοπειο ΚΑΙ εχει μισθο δημοσιου υπαλληλου ΚΑΙ χορευε ολη νυχτα σε ενα γαμο μεχρι που ιδροκοπησε σα γουρουνα??α μιλαμε η τυπισα εχει βρει το νοημα της ζωης,τι να κλασει η νυφη διπλα της,αλλωστε τι εκανε η νυφη?χαρηκε τη ζωη της,δν εμεινε ανεγγιχτη μεχρι τα 35 της,τελικα βρηκε το ταιρι της κ ασχετα με το ποιος χορεψε στο γαμο,ηταν ο γαμος ΤΗΣ.αλλα ποιος χεστηκε γι αυτα,η Μεροπαρα εχει Μ-Ι-Σ-Θ-Ο.μισθο μιλαμε.κ ξερει κ χορευει θρακιωτικο ζωναραδικο.αμ αυτο που το πας?

    να σε πληροφορησω οτι δε βρισκομαστε στο 1970 κ εδω κ καποιες δεκαετιες δν θεωρειται μια κοπελα ατιμη επειδη εχει παει κ αλλους αντρες πριν απο το συζυγο της η ειναι αδικος κοπος?κανεις δν της προσπαπτει τπτ απολυτως σε διαβεβαιω.κατι που δε μπορω να πω για τις Μεροπες αυτου του κοσμου.το τι "απαρτη","γεροντοκορη" κ "κρυφο-λεσβια" θα ακουγονται πισω απο την πλατη της δν το φανταζεσαι.θα επρεπε ομως.κ πισω απο τη δικη σου την πλατη τα ιδια λενε.σορρυ,χοντρο ε?αληθινο παντως.

    η Διηανειρα σου λεει οτι δν ειναι ικανοποιημενη με την κοινωνικη κ ερωτικη της ζωη,νιωθει χαλια με τον εαυτο της κ με την εμφανιση της κ εσυ για συμβουλη της δινεις ενα παραδειγμα που της λεει "κοιταξε,θα μεινεις στο ραφι.αλλα τουλαχιστον εχεις στρωμενη δουλεια κ μπορεις να χορευεις σε γαμους αλλων γυναικων.κ για να μη δουνε οι αλλοι ποσο τσατισμενη εισαι που οι αλλες παντρευονται κ εσυ εισαι στο ραφι θα το παιζεις κ ψυχη της παρεας".και απο πανω εισαι κ σιγουρη οτι της το ελυσες το προβλημα της κοπελας.μπραβο βρε.κριμα που η Δηιανειρα δε θα μπορει να σε ευχαριστησει,θα εχει πεσει απο κανενα παραθυρο υποθετω(εδω που τα λεμε καλυτερα απο το να γινει Μεροπη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @sewsome
    Σημαίνει ότι δεν είχε ποτέ της ερωτική σχέση, παρά μόνο καμιά ξεπέτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

    Προσωπικά διαφωνώ με την τακτική αυτή. Πρέπει να είμαστε υπομονετικές και να περιμένουμε τον άνδρα μας για αυτά. Μέχρι τότε μπορούμε να κάνουμε χειροτεχνίες καιυπέροχα πλεκτά, υφαντά. Σας υπόσχομαι φίλες μου ότι πολύ σύντομα θα σας παρουσιάσω τις τεχνικές πλεξίματος και κεντήματος. Νιώθω πως πρέπει να μεταφέρω τις γνώσεις μου στις κοπέλες που δεν "ξέρουν" και είναι καιρός επιτέλουν να μάθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @the_man
    Άκουσε να σου πω αγάπη μου.Είμαι σίγουρη ότι η Διηάνειρα κατέλαβε τι της έγραψα και οι άριστες επιδόσεις μου στην ψυχόλογια στο γυμνάσιο σίγουρα με θωράκισαν πολύτιμα εφόδια. Είναι χρέος μου να βοηθάω όλους όσους ζητούν την βοήθεια μου. Σεμνά πάντα, είμαι πρόθυμη να προτείνω χείρα βοηθείας σε όσους το έχουν ανάγκη. Και η Μερόπη είναι ΚΥΡΙΑ με τα όλα της που μακάρι να της μοιάσουν όλα τα κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Γλύκα
    Η συντροφικότητα και το σεξ επιτρέπονται μόνο με το στεφάνι μας και μετά τον γάμο αυστηρώς. Η Μερόπη είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Κωνσταντίνε και κυρία Έλλη με όλο το σεβασμό, μήπως η δεσποινίς είναι ακόμα άσπιλη και αμόλυντη? Αν ισχύει αυτό η περίπτωση θέλει διαφορετική αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύγε κυρία Έλλη μου για τις συμβουλές σας!
    Είστε από τα ελάχιστα εναπομείναντα ηθικά άτομα σε αυτή τη ζωή!
    Καλό φθινόπωρο και σ' εσάς κυρία Δελλημάνη μου! Τα δέοντα στην Hitori Tana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε την μοναξιά, δεν ήμαστε πλασμένοι έτσι, είτε ισχύουν τα παραπάνω το 1970 είτε το 2011 σε κάποιο χωριό. Η κοπέλα πρέπει να βρει το κουράγιο, να βγει έξω με τη φίλη της, να γνωρίσει κάποιο παλικάρι και να προσπαθήσει να τον κρατήσει στη ζωή της, περισσότερο από μια δουλειά. Ναι, η δουλειά θα σε ταΐσει αλλά θα σε μιζερώσει κιόλα, τι να τα κάνεις τα λεφτά αν δεν έχεις κάποιον να τα μοιραστείς. Επίσης πρέπει να βρει μέσα της, τι είναι αυτό που τη χαλάει στην εμφανισή της ή στην προσωπικότητά της, να το λύσει και ύστερα να προχωρήσει. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πως βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Αν για παράδειγμα νομίζει ότι είναι παχουλή και βγαίνει και το λέει σε όλο το κόσμο, όλοι μια παχουλή θα βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tα "ακουσε να σου πω αγαπη μου" να τα πεις σε κανενα μομολο που σε παιρνει στα σοβαρα.εισαι πολυ ασημαντη για να μου μιλησεις ετσι.

    οι επιδοσεις σου στο σχολειο δε μας αφορουν κ το αν η κοπελα καταλαβε τι ειπες αυτο δε σημαινει οτι αυτα που ειπες ηταν σωστα.

    το ποτε επιτρεπεται το σεξ κ η συντροφικοτητα δν εισαι σε θεση να το κρινεις γτ 1)αυτα ειναι θεματα βαθια προσωπικα οποτε δε σου πεφτει λογος 2)δν εχεις βιωσει κανενα απο τα δυο,οποτε μοκο.ασε να μιλησουν αλλοι που ξερουν ποσο σημαντικα κ ομορφα ειναι ολα αυτα κ τα ΖΟΥΝΕ ενω εσυ καθυσυχαζεις τον εαυτο σου οτι δν τα ζεις επειδη απλα δν παντρευτηκες ακομα...

    ειμαι σιγουρος οτι η Διηανειρα επειδη δειχνει να ειναι ατομο με αιμα στις φλεβες της κ οχι ζωντανη-νεκρη σαν κατι αλλες κ εχει διαθεση να φτιαξει τη ζωη της κ οχι να τη καταστρεψει (για να σας κανει παρεα σε εσας τις υπολοιπες να μη νιωθετε μονες) οπως τη συμβουλευεις θα ακουσει τη σωστη συμβουλη.οποτε σιγουρα δε θα ακουσει εσενα οποτε my job is done.

    Όλα αυτα βεβαια ισχυουν αν υποθεσουμε οτι η κοπελα ειναι οντως υπαρκτο προσωπο,γτ κατι μου λεει οτι ολα αυτα τα γραμματα τα γραφεις η ιδια,(ειδικα αυτο το «παρακαλω να δημοσιευτει η επιστολη κ η απαντηση στο μπλογκ» πολυ υποπτο μου φαινεται).Αλλα επειδη μια στις χιλιες μπορει αυτες οι Βαντες κ οι Διηανειρες να ειναι αληθινα προσωπα προσπαθουμε κ εμεις να διορθωσουμε τη ζημια που μπορουν να προκαλεσουν οι επικινδυνες κ ανερματιστες συμβουλες σου.Μη νομιζεις οτι μου είναι ευχαριστο το μπλογκ σας,εχω γουστο.Και λεω «προσπαθουμε να διορθωσουμε» γτ οπως βλεπεις ολοι σε εχουν παρει χαμπαρι κ σε κραζουν.

    και η Μεροπη ειναι ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ με τα ολα της,το αν είναι μια χαρα η καρδουλα της το ξερει κ ειναι ευτυχημα που ολο κ λιγοτερα κοριτσια θα καταντανε σαν κ αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. The_man εισαι ένα φασιστοειδές lollololololol
    H meropi einai paradeigma pros klasimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρακολουθώ καιρό το blog αλλά δεν επιθυμούσα να σχολιάσω. Σήμερα όμως θα το πράξω γιατί έχω εξοργιστεί με την προκλητική συμπεριφορά του άνανδρου the_man (οξύμωρο ε?)...Όχι μόνο μιλάει στην κυρία Έλλη σαν να είναι κανένα γύναιο σαν κι αυτά που (προφανώς)συναναστρέφεται στα χαμαιτυπεία που(προφανώς) συχνάζει, αλλά έχει και το θράσος να μας πλασάρει την ανηθικότητα της σεξουαλικής του αυθαιρεσίας (που εμφανώς πηγάζει από σεξουαλική καταπίεση της γενιάς του) σαν κανόνα που πρέπει να υπηρετούμε σαν πρόβατα.Αν τολμήσει κάποιος να ξεφύγει από τον κανόνα, γίνεται απ' ευθείας ο περίεργος της παρέας, ο γραφικός, το παράδειγμα προς αποφυγή.

    Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι πως απαξιώνει και αφορίζει τηυ προσωπικότητα της Μερώπης. Σαφώς και η Μερώπη μπορεί να είναι φανταστικό πρόσωπο και να εξυπηρετεί μια αλληγορία, Sherlock. Συμβολίζει την μαθήτρια που καθόταν στο τελευταίο θρανίο και δεν επιζητούσε επιφανειακές σχέσεις με τους συμμαθητές της, μόνο και μόνο επειδή έτσι επιτάσσει η κοινωνική σύμβαση με την οποία έχεις γαλουχηθεί. Το πάθος της είναι τα μαθήματα και ο χορός. Θα μπορούσε κάλλιστα αντί για το χορό να είχε τη μουσική, τον αθλητισμό ή την τέχνη...Αλλά τη λέω...τι είναι η ενασχόληση με την τέχνη μπροστά στο φάσωμα με το γκόμενο στο πάρτι...ε;
    Και αν έχει πάει η άλλη με το μισό σχολείο, σιγά μωρε, το κέφι της κάνει, γλεντάει τη ζωή της, όχι σαν την άλλη την άπαρτη..Όπως λεει και ο the_man χίλιες φορές να πέσει από το παράθυρο και να πεθάνει παρά να της συμβεί αυτό το κακό.(AΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) Γιατί ο ψυχολόγος the_man έβγαλε αμέσως διάγνωση πως η Μερώπη υποκρίνεται πως ζει αξιοπρεπώς και βαθιά μέσα της υποφέρει (βλ. η καρδούλα της το ξέρει). Και μιλάει για ένα πρόσωπο που λίγες γραμμές πιο πάνω διατείνεται πως δεν υπάρχει...(Μάλλον χρειάζεται ψυχολόγο ο ίδιος) ...

    Συνοψίζοντας, τον πονάει που δεν ζει ενάρετη ζωή σαν την Μερώπη..Τον πονάει πολύ, Έλλη μου.
    Τον τζούζει που υπάρχουν στον κόσμο μας άτομα σαν την Μερώπη που ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ και δεν πάνε με όποιον να'ναι μόνο και μόνο για να αποφύγουν τον κοινωνικό στιγματισμό...Για να μην πουν κάτι "οι άλλοι" για αυτούς...Να μην τους πουν άπαρτους ή ομοφυλόφιλους (είναι και ομοφοβικός μαζί με όλα τα άλλα).
    Γι' αυτό αστον, μη του δίνεις σημασία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://reinegr.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FIzUHF+%28reine%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Georgia
    Αγαπητή μου φίλη ειλικρινά μας συγκίνησε το σχόλιο σου. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν αξίζει τον κόπο να αγωνίζομαι και να παλεύω για το blog αυτό. Το σπάνιο ήθος σου και η εκπληκτική προσωπικότητα που είμαι σίγουρη ότι έχεις, με οπλίζουν με δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω.
    Σ΄ευχαριστώ ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καποια ξεχασε να παρει το κοκτειλ της σημερα κ πιανει κουβεντα με τον εαυτο της.μπραβο βρε,βλεπω οτι εσυ κ ο εαυτος σου συμφωνειτε απολυτα.παντως πολυ τεμπελα σε βρισκω.ρε συ,ουτε καν μπηκες στον κοπο να φτιαξεις ενα ψευτικο προφιλ??ανωνυμα ρε συ?τι φοβασαι?μηπως βρουνε το IP σου?αφου δε γινεται,μη φρικαρεις.δν περιστοιχιζεσαι απο χακερς.νταξει,στην τελικη πηγαινε σε νετ καφε.

    κ μη μου πεις μαλακιες,νταξει?γραφετε ακριβως τα ιδια κ με ακριβως ιδιο τροπο,καταλαβαινω ποτε γραφει το ιδιο ατομο η διαφορετικα ατομα,ιδιως οταν γραφουν τοσα πολλα.Επισης αποκλειεται να υπαρχει γεροντοκορη με ιντερνετ που να μην εχει προφιλ ΠΑΝΤΟΥ.οποτε,FAIL κοπελια κ ασε τις κουβεντες,ξεβρακωθηκες.ξαναντυσου ομως σε παρακαλω,δε νιωθω καλα κ δν εχω καλη κραση.

    BTW tο Μεροπακι και ολες οι Μεροπες γενικα δεν εχει κανεναν γτ κανενας δε γυριζει να το κοιταξει,παρολο που εχει προικα,για τετοια χαλια μιλαμε,εξωτερικα κ εσωτερικα (ειδικα τα δευτερα ειναι τα χειροτερα).οποτε μην κανετε την αναγκη φιλοτιμο κ μας λετε οτι το επιλεξατε να ειστε ετσι κ απλα αρνειστε να συμβιβαστειτε (το γραφετε κ με κεφαλαια τρομαρα σας).χωνεψτε το κ μη νομιζετε οτι κοροιδευετε κανεναν.το πολυ πολυ να κοροιδευετε τον εαυτο σας.

    η λεξη "εναρετος" παιρνει μια τρομακτικη,μεσαιωνικη χροια οταν την εκστομιζουν ατομα σαν του λογου σου.εναρετα ζει οποιος χαιρεται τη ζωη χωρις να κανει κακο σε κανεναν.εσενα ομως σε καιει που ανθρωποι ζουν ομορφα κ οπως γουταρουν κ προσπαθεις με τις συμβουλες σου να βλαψεις ανθρωπους ωστε να μη βλεπεις κανεναν να χαιρεται.εισαι το αντιθετο του εναρετου οποτε μην οικοιοποιεισαι τη λεξη γτ τη λερωνεις.Εχεις τον εξ απο'δω μεσα σου.Να ξερεις ομως,μπορεις ακομα να μετανιωσεις,δν ειναι αργα.

    Φυσικα κ ζηλευω μια μεσοκοπη που εμεινε παρθενα κ χορευει σε γαμους κ πανυγυρια.ποιος δε θα ζηλευε ενα τετοιο ατομο?μπραβο βρε το βρηκες,θες κ τα ευρετρα?παντε ειναι.

    παντως,πληροφοριακα παντα,επειδη ειμαι λιγακι ομοφυλοφιλος,δε συναναστραφηκα κανενα γυναιο σε κανενα χαμαιτοιπειο.ποτε.και μαλλον θα ηταν λιγο δυσκολο κ οξυμωρο να ειμαι κ ομοφοβικος ε?ξερεις,λογω που ειμαι γκει και τετοια..επισης,σεξουαλικη καταπιεση η γενια μου??να σου πω,η αληθεια ειναι οτι θυμαμαι την περιοδο λιγο πριν το woodstock,τοτε μωρε που ειχε βγαλει ο Ξανθοπουλος το "ΜΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΒΥΖΑΞΕΣ",ενιωθα λιγο καταπιεσμενος αλλα μετα εβγαλαν οι black sabbath τον πρωτο τους δισκο κ ηρεμησα.νταξει,εισαι απο αλλο πλανητη,τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερώτηση προς (την ειδική) Ex Estrella: Προηγουμένως συμβούλεψες την Διηάνειρα να ψάξει κλπ. και ύστερα να προχωρήσει. Αν λάβουμε υπόψη, ότι τα ψυχολογικά θέματα δεν ξεμπερδεύονται και τόσο γρήγορα, αυτό που τις προτείνεις εως τότε είναι να μείνει μόνη; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @the_man
    Έχουμε και λέμε:
    Μια παράγραφος - παραλήρημα περί IP και σενάρια διχασμένης προσωπικότητας και φαντασμάτων.
    Ένα...αξίωμα που μόλις επινόησες και θέλει όλες τις γεροντοκόρες να έχουν profile σε όλα τα sites.
    Ένα άλλο αξίωμα που φέρει όλες τις γεροντοκόρες σε άρνηση σχετικά με τα πιστεύω τους και το συμβιβασμό.
    Ένας ορισμός της κακιάς ώρας της λέξης ενάρετος και μια (εκ του αποτελέσματος, ατυχής) προσπάθεια για ειρωνεία και ορίστε(!), βγήκε η δήθεν προσβλητική απάντησούλα που θα βουλώσει στόματα!! ΕΥΓΕ!

    Τι να του πεις τώρα...
    Απαξιώνεις την παιδεία (βλ.ελα ρε συ,εχει περάσει Χαροκοπειο ... μιλάμε η τύπισσα εχει βρει το νόημα της ζωής), τις αξίες και το ήθος που έχουν κάποιοι άνθρωποι και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθείς να τους..αφυπνίσεις κιόλας, γιατί βρίσκονται στο λάθος δρόμο. Γιατί λένε ψέματα στον εαυτό τους και υποκρίνονται. ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!

    Επειδή ανήκεις στην ηθικά διαβρωμένη πλειοψηφία δε σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι λάθος. Αν νομίζεις πως το να βγαίνεις στο διαδίκτυο και αν προσβάλλεις αυτούς που ζουν ενάρετα (που έχουν ηθικές αρχές, αρετές και ζουν σύμφωνα με αυτές) και να τους πλασάρεις τον τρόπο ζωής σου για ιδανικό, πλανάσαι πλάνην οικτρά.
    Αλλά φαντάζομαι στο μυαλό σου νομίζεις πως έχεις δίκιο...Ναι απλά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, το βρήκες..
    θες κ τα ευρετρα?παντε(sic!) ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πρωτον και κυριον ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΛΗ.νταξει?τελειωνε,αιντε...σε λιγο θα μας πεις οτι η Γη ειναι τετραγωνη.φυρανε το μυαλο?απο την ελλειψη ειναι.

    δε μιλησα για διχασμενες πρωροπικοτητες κ φαντασματα,για μια ξεκουτιασμενη κουτοπονηρη γεροντοκορη που νομιζει οτι κοροιδευει καποιον μιλησα.

    οσο για τα αλλα αξιωματα...σορυ,οτι βλεπω λεω..

    ο ορισμος που εδωσα στη λεξη εναρετος ειναι χιλιες φορες πιο ουσιαστικος απο τον δικο σου.αληθινη αρετη,οχι το νοσηρο "ετσι μας τα μαθε η μανα μας,ετσι τα κανουμε κ εμεις" (πισω απο το οποιο φυσικα κρυβεται το "το παιζω αμολυντη παρθενα εκ πεποιθησεως γτ δε βρεθηκε κανεις να γυρισει να με κοιταξει").η υποκρισια εις τη νιοστη.

    αυτο που λες οτι οσοι εχουν προγαμιαιες σχεσεις δν εχουν παιδεια,ηθος,αξιες κ αρετες δε θα το παρω σοβαρα,ειναι απλα αλλη μια απεγνωσμενη προσπαθεια να πιαστεις απο κατι ακομα κι αν πρεπει να το επινοησεις η ιδια προκειμενου να νιωσεις οτι σε κατι εισαι ανωτερη απο τους αλλους.

    αν το επαιρνα αυτο που ειπες σοβαρα θα ελεγα:επειδη ανηκεις στην διανοητικα και πνευματικα κατεστραμμενη μειοψηφια δε σημαινει οτι ολοι οι υπολοιποι ειναι λαθος.απλα εισαι διανοητικα κ πνευματικα κατεστραμμενη κ δε μπορεις να το δεις,σιγουρα μεσα στο μυαλο σου εχεις δικιο.κ ο κολλητος μου εχει μια θεια που νομιζει οτι ειναι πλυντηριο.κ αυτη σιγουρη ειναι.θα γνωριζεστε.αν οχι,μηπως θα επρεπε βρε Ελλη?

    με κατηγορησες για ομοφοβικο πριν,οποτε υποθετω οτι δν εισαι κατα των γκει,για πες μου λοιπον,εγω που δε μπορω να παντρευτω ποτε μπορω να κανω σεξ?τι λεει για τους γκει ο ηθικος σου κωδικας?plz απαντησε,θα θελα πολυ να δω τι κοτσανα θα αμολησεις αυτη τη φορα.

    ναι σορυ,"πεντε" ηθελα να πω.αχ,το sic σε μαρανε κακομοιρααααα...τωρα να σχολιασω οτι την δευτερη προταση της τελευταιας παραγραφου την αφησες νοηματικα να κρεμεται (πλανωμαι πλανην οικτρα αν νομιζω οτι το να βγαινω στο διαδυκτιο (...)ΤΙ??? συμπληρωσε το κενο θα παιξουμε?) κ το "να" το εκανες "αν" ή να το παιξω υπερανω?θες να το παιξεις κ δασκαλα τρομαρα σου...μαθε πρωτα να τελειωνεις μια προταση κ μετα με ειρωνευεσαι.

    συγνωμη αν σε στριμωξα υπερβολικα,νιωθω σαν να κοροιδευω ενα καθυστερημενο παιδακι αλλα ειναι σημαντικο να καταλαβεις κ εσυ κ ο εαυτος σου οτι ειστε ενα ζωντανο (?) γραφικο ανεκδοτο κ δεν ειστε σε θεση να μιλατε για τπτ παρα μονο για το κεντημα,ποσο μαλλον να δινετε κ συμβουλες.ασε τις συμβουλες κ τις νουθεσιες σε ατομα που ξερουν παραπανω.η τουλαχιστον κατι.εσυ εισαι αναλφαβητη σε τοσα επιπεδα που καταντα γελοιο.

    ελα πες,ποσα ορθογραφικα λαθη εκανα τωρα?εμ τι να σου κανω...βλεπεις εγω δν τα περναω απο το word πρωτα για να καλυψω την εγκεφαλικη μου αναπηρια πισω απο μια αψογη ορθογραφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα και απο μένα καινούργια στο blog και απελπισμένη μετους επίδοξους γαμπρούς που μου προξενεύουν οι γονείς μου και η κάθε γειτόνισσα που φροντίζει να μη μείνω στο ράφι το καημένο.Πως τους αντιμετωπίζω ?
    Ο συγκεκριμένος (καλο παιδί κατά τους άλλους και μεγάλος ψείρας κατ΄εμέ)θεωρείται η τοπ επιλογή απο όλους εκτός απο μένα που δε μου κάνει ούτε κλικ ούτε κλάκ . Πως θα τον κάνω να πάρει δρόμο απο μόνος του ? Με όλους τους άλλους ή΄ξερα τον τρόπο αλλά αυτός είναι γνωστός και παλιός φίλος και κολάω λίγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. the man σε τρολαρα ικανοποιητικά πιστεύω...Εννοείται πως δεν είμαι η ελλη και εννοειται πως στο θεμα της μερώπης συμφωνώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος 12:41

    Μήπως ήρθε η ώρα να στείλεις ένα μέιλ στην Έλλη?

    Εγώ πάντως θα του λεγα απλά τα πράγματα..."αγοράκι μου καλός χρυσός αλλά χωριό δεν κάνουμε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΠΑΡΕΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. apo athina eimai kai egw anonime apo panw mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι