Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

H Έλλη σε καταλαβαίνει


Φίλες μου γεια  σας και αυτή την εβδομάδα μαζί!
Παρακάτω ακολουθεί η επιστολή της Ντεμπόρα την οποία παραθέτω αυτούσια.

Αγαπητή μου Έλλη,

Tα θερμά μου συγχαρητήρια για την στήλη σου και τις πραγματικά πολύτιμες γνώσεις σου πάνω στο θέμα των ανθρώπινων σχέσεων.
Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη γιατί εδώ και λίγες μέρες έχω τσακωθεί με την υποτιθέμενη κολλητή μου. Ο λόγος είναι ότι μου είπε ότι έχω κολλήσει πάνω της κάτι που φυσικά δεν ισχύει, μιας και συναντιόμαστε μόνο μία φορά την εβδομάδα για να βγούμε έξω και μιλάμε επίσης καθημερινά μέσω υπολογιστή. Μου φάνηκε πάρα πολύ αστείο πραγματικά αλλά και προσβλητικό γιατί ουσιαστικά είναι σαν να μου λέει ότι με κάνει παρέα από λύπηση, μιας και η ίδια θεωρεί ότι είναι πολύ δημοφιλής (κάτι που δεν ισχύει με την έννοια που η ίδια νομίζει). Σε κάθε καυγάς μας, υπερτονίζει ότι εγώ δεν έχω άλλες φίλες ενώ η ίδια είναι πολύ δημοφιλής και ότι την αγαπούν όλοι. Επιπλέον είναι πάρα πολύ ζηλιάρα και συνορίζεται συνεχώς μαζί μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι κάτι το ιδιαίτερο ούτε εμφανισιακά, ούτε επαγγελματικά, δεν έχω σχέση, ζω μια βαρετή ζωή και γενικά είμαι απλά στον μέσο όρο. Παρόλα αυτά αντί να επηρεαστεί από τον περίγυρο της που υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ατόμων ωραίων, πετυχημένων επαγγελματικά και προσωπικά, μονίμως συνορίζεται μαζί μου και ζηλεύει το καθετί που κάνω. Τελευταίο παράδειγμα είναι ότι έκανα εντελώς τυχαία σεξ (μετά από πολύ καιρό) με έναν τύπο εντελώς αδιάφορο που δεν θυμάμαι καν το όνομα του, και όταν το έμαθε άρχιζε να ωρύεται, να ζηλεύει και να εκτοξεύει βρισιές και κατάρες. Η ίδια έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό σεξ γιατί δεν την ενδιέφερε και τώρα ξαφνικά έχει αγχωθεί γιατί πλησιάζουν τα γενέθλια της και θέλει να κάνει. Το ότι καθημερινά κάνουν σεξ χιλιάδες άτομα δεν την ενοχλεί, την ενόχλησε όμως το ότι έκανα εγώ σεξ ενώ η ίδια μέχρι τώρα απλά δεν ήθελε… Με έχει κουράσει η ζήλια αυτή και μου φαίνεται πάρα πολύ αστεία γιατί ειλικρινά θεωρώ τον εαυτό μου τον απόλυτο μέσο όρο σε κάθε τομέα. Ο βασικός λόγος που την αγαπάω είναι ότι έχουμε κάποια κοινά βιώματα και κάποιες  κοινές τραυματικές εμπειρίες.
Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτήν…

Περιμένω εναγωνίως την απάντηση σου
Ντέμπορα


Φίλη μου, με προβλημάτισε ειλικρινά το γράμμα σου. Όταν κάποιο άτομο λέει σε κάποιον ότι έχει κολλήσει πάνω του είναι σαν να λέει έμμεσα ότι θέλει περισσότερο χώρο  η ενδεχομένως θέλει να ξεκόψει. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν το λένε στην κολλητή τους, που όπως το λέει και η λέξη είναι «κολλητοί» γιατί απλά κολλάνε μαζί.
Για το θέμα της ζήλιας δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ, διότι πίσω από αυτό κρύβεται μεγάλη ανασφάλεια και ίσως αρκετά κόμπλεξ.
Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να της δώσεις χώρο και χρόνο να σκεφτεί αλλά και να επιλέξει η ίδια τους κολλητούς της και τις παρέες της. Κοινωνικούς φίλους μπορούμε να έχουμε πολλούς, όμως κολλητούς έναν ή το πολύ δύο.
Οι φιλίες δεν κρατούνται από λύπηση…

16 σχόλια:

  1. Να μην κάνετε σεξ με τυχαίους και αδιάφορους δεξιά κι αριστερά αγαπητή, τι σας προσφέρει; να βρείτε επιτέλους αυτόν τον έναν, το λιμάνι σας να κατασταλλάξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αφού βρείτε αυτόν τον έναν, τον βασιλιά-κορώνα-στο κεφάλι σας, και τον σιγουρέψετε, μπορείτε να ξανακάνετε δημοκρατικό σεξ με πολλούς, αν επιθυμείτε μια αλλαγή.
      Ο Tremens το υπονοεί, εγώ σας το λέω καθαρά. Δεν θα τελειώσει η ζωή σας, μην φοβηθείτε τη δέσμευση. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αγαπητή φίλη.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω απόλυτα!
      Το τυχαίο σεξ απαγορεύεραι ρητώς και επιτρέπεται μόνο μετά του στεφανιού σας

      Διαγραφή
  2. ε μα να έρχονται τα γενέθλια της και να μην κάνει σεξ????τα ύστερα του κόσμου!
    μόνο σε αυτό το κομμάτι την δικαιολογώ!!!!αχχααχαχαχαχαχαχαχαχααχ
    αυτή ήταν απίστευτη ατάκα με τα γενέθλια!

    κόφτην από φίλη και τέλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλέ είπε να το γιορτάσει λίγο η κοπέλα
      Βέβαια υπάρχουν εξαιρετικές χοροεσπερίδες που μπορεί κανείνς να πάει και να περάσει ωραία και κυρίως σεμνά!

      Διαγραφή
  3. Προλαβαίνουμε για ένα στα γρήγορα (τσάϊ) πριν πλακώσει ο γνωστός - άγνωστος Ανώνυμος?

    Υ.γ. Ανωνυμε αν με ακούς μόλις κατάλαβα γιατί συνορίζεσαι με την κα Ελλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιθυμώ κοσμιότητα σ΄αυτό το μπλογκ παρακαλώ και αναφέρομαι στον Ανώνυμο.
      Αχ φίλες μου ναι ένα τσάι είναι υπέροχο αυτόν τον καιρό...

      Διαγραφή
  4. Όταν λέμε εντελώς τυχαίο σεξ,τι εννοούμε άραγε!?Είναι κάτι τύπου,πεταξάμε ένα κέρμα κόρωνα σεξ,γράμματα σεξ..ααααα!είναι κορώνα άρα σεξ!!!Χαχαχα,κατά τα άλλα ιδιαιτερα συγκινητική η ιστορία της Ντέμπορας(ακα. ταπεινό χαμομηλάκι),όλοι έχουμε περάσει περιόδους όπου οι φίλοι μας,μας σπάνε τα @@ don't worry!Η λύση είναι μια:λες οτι έχεις μέσα σου,να σου πει και αυτή τα δικά της και ή που δεν θα ξαναματαμιλήσετε ή που θα είστε "οι καλύτερες φίδες..εεε!φίλες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ντεμπόρα είναι σεμνό κορίτσι είμαι σίγουρη οτι την παρέσυραν οι κακές παρέες.
      Η λύση είναι μέσα στις καρδιές τους και αυτές και θα αποφασίσουν τι θέλουν.

      Διαγραφή
  5. Δεβορα η φιλη σου δεν εχει ιδεα οταν λεει οτι εχει περισοτερους φιλους,καλη δουλεια,ωραια εμφανιση.Ειναι στον κοσμο της.Καταρχην εχει καταλαβει αν αυτοι η φιλοι της ειναι πραγαμτικα φιλοι η απλα καποια ατομα τα οποια μπροστα της κανουν τους φιλους και μετα λενε ουφ εφυγε;Η καλη δουλεια την ικανοποιει;Γιατη μια δουλεια μπορει να ειναι καλη[χρηματικα]ναι μεν,αλλα μπορει να κανεις τα ποιο βαρετα πραγματα,να κουραζεσαι για το τιποτα.Και τι νομιζει οτι η ωραια εμφανιση παντα μετραει;Η μηπως θελει και μυαλλο ξουραφι.Γιατι μπορει να εχει ωραια εμφανιση αλλα τα μυαλλα στα καγκελα.Και τοτε γιατη αυτη που εχει σουπερ εμφανιση που λες,σουπερ δουλεια και σουπερ φιλους δεν μπορει να βρει καποιον για σεξ;Και να στα ξερναει σε εσενα που βρηκες καποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ax χρυσή μου κατά λάθος διέγραφηκε το σχόλιο σου!

      Διαγραφή
  6. Φυσικά και θα γίνουμε αγαπητέ μου αρκεί να είναι ένα σεμνό και ηθικό μπλογκ.
    Σε ευχαριστούμε για την προσκληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε, το ξαναλέω: μας τρολάρετε κανονικά, αλλά έχει πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνετε σεξ, σεξ, σεξ. Μόνο αυτό μπορεί να σας απομακρύνει διακριτικά από την κολλητή σας. Αν δε βρείτε κάποιον να κάνετε σεξ, σεξ, σεξ, προτείνετέ το στην κολλητή σας. Αυτό θα σας απαλλάξει δια μιας από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε τι μου θυμιζει τι μου θυμίζει, ουφ νευριασα τώρα με την τύπισα. Θα είμαι επιθετική γιατι μερικές ¨φιλες-κολλητες¨ μας τα εχουν κανει πολλάαααα. Και γω πολλές παρέες δεν είχα όπως η "κολλητή" μου, γιατί ήμουν βλαμένη, αλλά ποτέ δεν την άφησα όταν κανονίζαμε για σινεμά γιατί βρήκα άλλες που θα πήγαιναν με αμάξι. Εμένα ο κώλος μου μπορούσε και στο λεωφορείο. Κάνεις τα πάντα και βρίσκεις και τον μπελά σου. Ένα μπράβο δεν είχα ακούσει άν έκανα κάτι για μένα ενώ αντιθέτως την ενθάρρυνα στις επιλογές της, και μπράβο και καλά κάνεις μου θα πάρεις δίπλωμα οδήγησης κτλ. Ε βέβαια, εγώ φταίω που κάθε φορά που περίμενε στη στάση και βαριόταν της έκανα παρεά, οταν γυρναγε το βράδυ επειδή φοβόταν με έπαιρνε τηλέφωνο αλλα μολις έμπαινε στην πολυκατοικια "έλα, τα λέμε τώρα".Παράπονο τοχω μια φορά να πάρει να δεί τι κάνω. Μόνο για να λέει τα προβλήματα της. Ε όχι ρε κοπελιά, δεν είμαι κάδος απορριμάτων. Γιαυτό και γώ ξέκοψα (αν και είχαμε μαλώσει και στο παρελθόν και τα ξαναβρίσκαμε, μάλλον εγώ είχα την ανάγκη της για παρέα πιο πολυ ..αλλά όχι παρέα μέσω τηλεφώνου¨). Γιαυτό, περνάς και μόνη σου καλά και κοινωνικούς φίλους ουουοουου.. και τελείωσε το θέμα. Αλλά είμαι τόσο χαζή που νοιώθω και τύψεις.Μακριά και αγαπημένα. Καλά νάναι αλλά... Μπουφ τα είπα και τελείωσε. Καθόμαστε και χαλιόμαστε για την καθεμία. Πω πω νευρίασα πολύ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι