Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η Έλλη σε καταλαβαίνει...

Αγαπημένες μου φίλες / οι την εβδομάδα αυτή φιλοξενούμε την επιστολή ενός φίλου μας την οποία και παραθέτω αυτούσια.

Επιστολή
Παίρνω το θάρρος να σου γράψω γιατί πραγματικά είμαι απεγνωσμένος.
Έμενα με τη κοπέλα μου για 1 χρόνο, συνολικά ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί. και έχουμε χωρίσει από το Μάρτιο.
 
Tην αγαπώ πάρα πολύ,  αν και το τελευταίο καιρό (μάλλον λόγω της συγκατοίκησης είχε επέλθει μεγάλος κορεσμός, κυρίως από τη πλευρά μου).

0ι λόγοι πολλοί, ένας από αυτούς ότι ένιωθα καταπιεσμένος, κλεισμένος μονίμως μέσα σε ένα σπίτι.
 Για να μην κουράζω, το τελευταίο καιρό είχαμε πάρα πολλούς τσακωμούς για ασήμαντες αφορμές αλλά πάντα μετά ηρεμούσαμε και τα βρίσκαμε. Το άσχημο ήταν ότι αφήναμε το πρόβλημα να υπάρχει γιατί δεν συζητάγαμε να βρούμε μια λύση προκειμένου να μην αφήσουμε τη σχέση μας,εν ολίγοις κρύβαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Δεν διασκεδάζαμε, δεν κάναμε έρωτα συχνά, τσακωνόμασταν συνέχεια, δεν βγαίναμε έξω, και νιώθω άσχημα για όλα αυτά γιατί μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχω εγώ. Η ειρωνεία είναι ότι τη θέλω πάρα πολύ.
 Τέλη Φεβρουαρίου έφυγε για ένα επαγγελματικό ταξίδι με συνεργάτες της στο εξωτερικό και μετά από 14 μέρες που γύρισε μου ζήτησε να χωρίσουμε γιατί όπως είπε δεν ήταν πια ερωτευμένη μαζί μου. Ένιωσα πανικό, δεν μπορούσα να το πιστέψω όλο αυτό και όσο πέρναγαν οι μέρες και εκείνη επέμενε στην απόφαση της καταλάβαινα ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι ενδεχομένως να υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή της και πήρε αυτή την απόφαση.
 Όντως είχα δίκιο. Μετά από 2 εβδομάδες και αφού πήρα τη πρωτοβουλία να βγούμε έξω να μιλήσουμε, μου ανέφερε ότι βλέπει κάποιον άλλο και ότι μάλιστα για αυτό ευθύνομαι εγώ γιατί εγώ την έκανα να κοιτάξει αλλού!!!!(για όλα βέβαια φταίω εγώ γατί έπρεπε να αποβάλλει και τις ενοχές της για να περνά καλά). Δεν μου αποκάλυψε ποιος είναι βέβαια για ευνόητους λόγους, αλλά είχα αρχίσει να υποψιάζομαι ότι είναι ένας συνεργάτης της από επαρχία-ξενοδόχος στο επάγγελμα τον οποίο μου παρουσίαζε ως φίλο 2 χρόνια!!!
 Αποφάσισα να εξαφανιστώ. Εκεί άρχισε να δείχνει σημάδια ότι δεν θέλει να σταματήσει να έχει επαφή μαζί μου, κάνοντας διάφορα πράγματα  όπως να έρθει πχ στο γυμναστήριο στις 10 το βράδυ που ξέρει ότι πάω εγώ, να μου μιλάει στο fb μέσω του προφίλ της αδελφής της και άλλα πολλά. Καταλήξαμε στη γιορτή μου το Πάσχα όπου με πήρε τηλέφωνο για ευχές και ακουγόταν πολύ στενοχωρημένη. Ήθελε να μιλήσουμε (για να τσεκάρει κιόλας που βρίσκομαι και με ποιους) αλλά πραγματικά δεν η8ελα γιατί αφενός μεν με πόναγε πολύ και αφετέρου γιατί είχα καταλάβει ότι παίζει μαζί μου. Αμέσως μετά μου έστειλε και μήνυμα στο κινητό όπου μου έλεγε ότι ήθελε να μιλήσουμε και ότι ακόμα με αγαπάει και με σκέφτεται. Εκεί άρχισα να έχω αμφιβολίες για τις προθέσεις της, πίστεψα ότι έχει μετανιώσει και οτι θέλει να επανέλθει. Μεγάλο λάθος !!!
Την κάλεσα μετά από λίγο και είπαμε να περάσω από το σπίτι να τα πούμε από κοντά, εκείνη προς στιγμή δέχτηκε, αλλά λίγο πριν φτάσω σπίτι με πήρε πίσω για να με ακυρώσει με ασήμαντη δικαιολογία και για να μου πει οτι δεν το έκανε με κάποια πρόθεση αλλά απλά είπε το αυτονόητο !
Μετά από άλλο ένα τηλεφώνημα της την ίδια βραδιά, όπου πραγματικά δεν άντεχα άλλο όλο αυτό που γινόταν, βρέθηκα τελικά σπίτι όπου αν και στην αρχή δεν ήθελε, κάναμε sex. Μου είπε ότι ήδη είναι με κάποιον  χωρίς πάλι να μου αποκαλύψει ποιον και ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη γιατί της δίνει ότι δεν της έδινα εγώ !!
Σε ερώτηση μου βέβαια το αν τον θέλει μου απάντησε ότι είναι μπερδεμένη !! Κάπου εκεί κατάλαβα οτι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη μαζί της, και το πρωί έφυγα αφού τη χαιρέτησα και της είπα οτι έχω καταλάβει οτι πρόκειται για το συνεργάτη της.
Συναντηθήκαμε άλλη μια φορά στο γυμναστήριο για να μου αφήσει κάποια πράγματα (ασήμαντα μεν, αλλά όταν βάζεις κάποιον άλλο στο σπίτι που ζούσε μαζί μου προφανώς δεν θα ήθελε να τα βλέπει). δεν ήταν και οτι καλύτερο η συνάντηση μας, αφού και από τις 2 πλευρές υπήρξαν εκατέρωθεν αρνητικά σχόλια και αιχμές (στο τέλος μου είπε μάλιστα οτι είναι και ερωτευμένη!!!). Κάπου εκεί τέλειωσαν όλα.
Πραγματικά καταλαβαίνω οτι δεν το έχω χειριστεί με το καλύτερο τρόπο, αλλά τη θέλω ακόμα πάρα πολύ. Μου λείπει συνεχεία και τη σκέπτομαι συνέχεια αλλά δεν έχω περιθώριο να κάνω κάτι.  Είναι με τον άλλο άλλωστε, και όπως δείχνει δεν θέλει να φύγει αυτή τη στιγμή με κάθε κόστος!!.
Πως μπορώ να το χειριστώ?
Ελπίζω ότι κάποια στιγμή η απόσταση θα τη φθείρει και θα μπορέσω να τη διεκδικήσω. Από την άλλη αναρωτιέμαι ''μα πόσο τέλειος μπορεί να είναι αυτός ο τύπος ???'' για τον  οποίο ποτέ δεν μου δημιουργήθηκε  υποψία αφού και εμφανισιακά είναι κάτω του μετρίου...
Τα σχόλια σας και οι συμβουλές θα ήταν πολύ χρήσιμες.

Αγαπητέ μου φίλε,
Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου και την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις..
Διαβάζοντας  το γράμμα σου κατάλαβα ότι είσαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της.. Νομίζω ότι και εκείνη είναι ακόμη μπερδεμένη και ότι δεν μπορεί να σε βγάλει ακόμη από τη ζωή της αφού προσπαθεί να κρατήσει επαφή μαζί σου προφασιζόμενη  δικαιολογίες για κάποιες «τυχαίες» συναντήσεις.
Το θέμα είναι καταρχήν ναι σκεφτείς αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις με τη συγκεκριμένη κοπέλα και στη συνέχεια να κάνεις ειλικρινή αυτοκριτική και να δεις τα λάθη σου. Όντως οι σχέσεις δοκιμάζονται όταν το ζευγάρι συζεί διότι τότε μπαίνει η ρουτίνα της καθημερινότητας.. Δυστυχώς, εσείς δεν καθίσατε να συζητήσετε τα προβλήματα σας και να τα αντιμετωπίσετε, με αποτέλεσμα οι καθημερινές τριβές να φέρουν την οριστική ρήξη μεταξύ σας.
Οι σχέσεις θέλουν καθημερινή  δουλειά και προσπάθεια.
Μπορεί η νέα σχέση της κοπέλας σου  να είναι  εμφανισιακά κάτω του μετρίου, όπως λες, αλλά μπορεί να της φέρεται  καλά, να είναι ενδιαφέρον άτομο, και να την καλύπτει συναισθηματικά. Μη ξεχνάς ότι  οι γυναίκες λειτουργούν  διαφορετικά από τους άνδρες.

 Θα διαφωνήσω με τη λογική του ώριμου φρούτου που προτείνεις. Όταν θέλουμε κάτι το διεκδικούμε ενεργά και δεν περιμένουμε πότε θα επέρθει ο κορεσμός στη σχέση του άλλου για να ανοίξει το πεδίο για μας. Αν όμως τελικά η πρώην κοπέλα σου εμμείνει στην απόφαση της να παραμείνει με την νέα της σχέση τότε πρέπει να σεβαστείς την γνώμη της και να προχωρήσεις ίσως κάνοντας μια νέα γνωριμία..

Άκου την καρδιά σου και πράξε σαν άντρας που υποστηρίζει τα θέλω του…
Θα χαρώ να έχω νέα σου για τις εξελίξεις…


Φίλες\οι αν έχετε κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου   στέλνοντας την  επιστολή σας στο  hitoritana@yahoo.gr  . «Η Έλλη σε καταλαβαίνει» και είναι εδώ για να σας ακούσει


9 σχόλια:

  1. Αχ, κυρία Έλλη μου, θησαυρός είστε.
    Με καλύψατε πλήρως με την απάντησή σας. Βέβαια είναι αργά και άλλα διαβάζω, άλλα καταλαβαίνω. Θα επανέλθω. Πάντως καλά του τα είπατε του Αναστάση (έτσι δεν τον λένε για να γιορτάζει το Πάσχα?)
    Πιστεύω τον καλύψατε κι αυτόν.
    Να ΄στε καλά.
    Καληνύστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ nefelokokkugia

    Σε ευχαριστώ γλυκό μου κορίτσι. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να δίνεις συμβουλές στους άλλους και προσπαθώ να φανώ αντάξια στην αγάπη του κόσμου που με κατακλύζει με τα mail του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας κυρία Δελλημάνη,
    Μα τι θέλει και επιμένει κι αυτός ο Λάμπρος (έτσι θα τον λένε αφού γιορτάζει το Πάσχα)...
    Ας την ξεπεράσει καλύτερα. Τόσες όμορφες ανύπαντρες κοπέλες είναι εκεί έξω. Ηθικές, που δεν πηγαίνουν με τους ξενοδόχους και τα γκόλντεν μπόυς. Καλοσυνάτες, που περιμένουν για λίγη αγάπη, για μία σχέση, έστω και αν αυτή τελματώσει και ρουτινιάσει...
    Και πάλι καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να την κλέψει και να την πάει σε απάτητο βουνό, ν' ανέβει και να τραγουδήσει στο πιο ψηλότερο βουνό (sic).
    Μπορεί να την κρατήσει εκεί αιχμάλωτη μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θέλει.
    Μπορεί να πνίξει τον πόνο του στο ποτό ή στο άγριο σεξ με διάφορες πλείστες άλλες.
    Μπορεί να τον λένε και Γιώργο,κι αυτή γιορτή της εβδομάδας του Πάσχα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Φίλε,
    Προσωπική μου άποψη είναι πως είσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ που αυτή την γυναίκα δεν την έχεις πλέον στην ζωή σου. Όταν μια γυναίκα το παίζει δήθεν μπερδεμένη απλά θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
    Πραγματικά ξεπέρασέ την, δεν αξίζει. Υπάρχουν πολύ καλύτερες.΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρία Έλλη τα λέτε πολύ καλά. Ο φίλος Ανέστης αξίζει καλύτερης τύχης και θεωρώ πιθανό στο μέλλον η κοπέλα αυτή να του ξανακάνει "λαδιά" καθότι επιπόλαιη συναισθηματικά. Η Blu3Think3r έχει εντελώς δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To mail, που διάβασα κι εγώ νεφέλω, είναι υπογεγραμμένο από Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο ένα πράμα θα πω μόνο : μακρυά, μακρυά, μακρυά από γυναίκες που (δηλώνουν πως) "δεν ξέρουν τι θέλουν".*

    Πρόκειται για την συνταγή της υπέρτατης καταστροφής.
    Στα εφηβικά χρόνια μπορεί να δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις λόγω έλλειψης συναισθηματικής ωριμότητας, αλλά από ένα σημείο και μετά καταντούν βλακώδεις, και θα έπρεπε να απωθούν αντί να ελκύουν.

    Κάνε πρώτα ο ίδιος την αυτοκριτική σου, καταστάλαξε ως προς το τι πραγματικά θες, επούλωσε την (φανταστική) πληγή της απόρριψης που αυτή ακριβώς, ασυνείδητα, σε ελκύει ακόμη σε αυτήν την γυναίκα, και πιστεύω πως θα την δεις με νέα μάτια.

    *θα μπορούσε ασφαλώς να είναι και "Γεωργία - μακρυά από τέτοιους άντρες" αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανέβηκαν το ράφι